Tähdelliset juhlatarjottavat

«  Edellinen sivu

Antellin entisaikojen juhlatarjoiluja

Entisaikoina pidettiin kovin tarkkaa lukua siitä, mitä mihinkin juhlaan kuului. Oli muutamia suorastaan pakollisia leivonnaisia, joiden puuttuminen olisi ollut tyylirikko. Kirjoittamaton laki sääti voiskorput saframikranssin sisään niin häissä kuin hautajaisissa. Ilman niitä ei yksinkertaisesti voitu olla. Muita tähdellisiä juhlatarjottavia olivat fleetat, sandbaakelsit, spritässät, kanelikaaka ja volovangit. Valinnanvaraa kyllä oli. Karamellitkin - pompoolit ja kompiaiset- ostettiin Antelillta, koska ne olivat siellä aina tuoreita.

Todellisiksi klassikoiksi jäivät Antellin Runebergintorttu ja Lakkakermakakku. Lakkakermakakun äiti oli Lempi kemi, jonka kakuissa käytettiin aluksi lakkahilloa, sittemmin pektiinillä silattuja marjoja. Muita Antellin kautta Suomeen tulleita herkkuja olivat mm. Sanna Karvosen Sarah Bernhard-leivokset, Aarne Päivisen Margaretat sekä Airi Murron sovellukset ulkomailta löytyneistä Josefinesta, Isadorasta ja Pavlovasta.

Tutustu Antellin nykyiseen tuotevalikoimaan.