Nappisreseptit

Katkarapuja, tilliä ja punasipulia

Täyte 10:lle leipäselle
3dl Pakastekatkarapuja
¾ dl Kevytmajoneesiä
2 ¾ tl Ranskankermaa
2 tl Sitruunamehua
¾ tl Raastettua sitruunankuorta

Sulata ja valuta katkaravut huolella. Yhdistä ravut, majoneesi, ranskankerma, sitruunan mehu ja raastettu kuori.

Marinoitu punasipuli

puolikas Punasipuli
2 tl Punaviinietikkaa
2 tl Vettä
1 ¼ tl Sokeria
ripaus Suolaa

5 kpl Ruisnappisia halkaistuna
1 pussi Jääsalaattia
nippu Hienonnettua tilliä

Kiehauta punaviinietikka, vesi ja mausteet. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Viipaloi punasipuli ja kaada liemi viipaleiden päälle. Anna marinoitua vähintään 2h, mielellään vuorokauden.

Levitä nappiset pöydälle ja repäise jääsalaatista pieni pala jokaiselle leipäselle. Aseta tämän jälkeen päälle katkarapumassa. Lisää katkaraputäytteen päälle marinoitu punasipulirengas ja ripottele pintaan hienonnettua tilliä. Tarjoile illanistujaisissa ja vaikkapa perheelle iltapalaksi!

Savulohta, vuolukermaa ja mummonkurkkuja

Täyte 10:lle leipäselle

Täyte

120 g Smetanaa
0,5 dl Tuoretta tilliä
2 tl Mustapippurirouhetta
hyppysellinen Suolaa

Mummonkurkut

50g (noin 7cm pala) Kurkkua
1 rkl Tuoretta tilliä
1 ½ rkl Sokeria
1 rkl Etikkaa
1 rkl Vettä
hyppysellinen Suolaa
5kpl Kirsikkatomaatteja
1 pussi Jääsalaattia
200g Lämminsavulohta
5kpl Nappisia halkaistuna (ruis tai saaristolais)

Valmista ensin mummonkurkut. Leikkaa kurkuista noin 1mm:n paksuisia ja noin 6-7cm:n pitkiä suikaleita. Lisää hienonnettu tilli ja mausteet ja anna maustua jääkaapissa vähintään muutaman tunnin ajan.

Valmista seuraavaksi täyte. Hienonna tilli. Yhdistä tilli, suola ja mustapippuri smetanan kanssa. Vatkaa napakaksi vaahdoksi.

Pursota smetanaa nappiselle. Lisää jääsalaatin lehti ja kirsikkatomaatin puolikas. Lohkaise pieni pala savulohta
ja lisää se leivälle. Tee mummonkurkusta rulla ja aseta leivälle. Tarjoa.

Vinkki: Voit korvata mummonkurkut suolakurkkuviipaleilla.

Vuohenjuustoa, kurpitsansiemenpestoa, paahdettua paprikaa ja marinoitua punasipulia

Täyte 10:lle leipäselle

Kurpitsansiemenpesto

20g Kurpitsansiemeniä
puolikas Valkosipulin kynsi
ripaus Suolaa
ripaus Sokeria
2tl Tuoretta persiljaa
2 ¼ rkl Tuoretta basilikaa
½ dl Oliiviöljyä
ripaus Mustapippurirouhetta
10g Parmesanjuustoa

Paahda kurpitsansiemenet kevyesti paistinpannulla. Yhdistä kaikki ainekset keskenään ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.

Paahdetut paprikat

¼ Punaisesta paprikasta
¼ Keltaisesta paprikasta
ripaus Suolaa
ripaus Mustapippurirouhetta
hyppysellinen Rosmariiniä
puolikas Valkosipulin kynsi

Pese ja lohko paprikat ja hienonna valkosipuli. Laita paprikalohkot uunipellille ja mausta ne. Paista uunissa kiertoilmalla 6min 230°C.

Marinoitu punasipuli

puolikas Punasipuli
¾ tl Punaviinietikkaa
¾ tl Vettä
½ tl Sokeria
ripaus Suolaa

Kiehauta punaviinietikka, vesi ja mausteet. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Viipaloi punasipuli ja kaada liemi viipaleiden päälle. Anna marinoitua vähintään 2h, mielellään vuorokauden.

20g Cashewpähkinöitä
1 pussi Jääsalaattia
300g Vuohenjuustoa
1 ¼ rkl Hunajaa
½ dl Basilikan lehtiä
5kpl Ruisnappisia halkaistuna

Voitele reilu kerros pestoa nappisen päälle. Aseta seuraavaksi jääsalaatti ja paahdettu paprika. Paista
vuohenjuustopaloja paistinpannulla kunnes pinta on kauniin ruskea ja aseta se sitten leivälle. Sivele
juuston pinta hunajalla ja aseta paahdetut cashewpähkinät juuston päälle. Viimeistele tuoreilla basilikan
lehdillä.