
Sekasyöjät pohtivat monesti, pitäisikö valita liharuokien suutuntuma ja herkullinen maku vai viekö kasvisruokien valintaan liittyvä hyvä omatunto voiton? Hyviä uutisia, valintaa ei tarvita! Antellin uusi Kasvimpi-reseptiikka tuo lautasellesi molemmat: täyteläisen maun ja kevyemmän askeleen kohti vastuullisempaa ruokavaliota.
Antellin Kasvimpi-ruoissa olemme korvanneet osan lihasta kasviproteiinilla, mutta mausta emme ole nipistäneet tippaakaan. Päinvastoin: kasviproteiini tuo ruokaan uudenlaista rakennetta, täyteläisyyttä ja kiinnostavaa vaihtelua tuttuihin makuihin. Ja mikä parasta, nämä ruoat ovat alusta loppuun asti itte tehtyjä.
Miksi Kasvimpi on fiksumpi?
Tosiasia on, että meidän kaikkien olisi hyvä lisätä kasviksia lautaselle – kansanterveyden, ympäristön ja tulevien sukupolvien vuoksi. Lihaa ei tarvitse jättää ruokavaliosta pois, mutta sen määrää voi vähentää. Antellin Kasvimpi-ruoissa yhdistyvät lihan tuttuus ja kasviproteiinien keveys, mikä tekee niistä loistavan vaihtoehdon niille, jotka pitävät liharuoista, mutta haluavat syödä fiksummin. Vähemmän lihaa ei tarkoita vähemmän makua tai tyhjää vatsaa.
Herkuttele hyvällä omallatunnolla
Antellin Kasvimpi on myös vastuullisempi valinta. Kun vähennät eläinperäisten raaka-aineiden käyttöä, pienennät ruoka-annostesi hiilijalanjälkeä ja säästät luonnonvaroja. Samalla keho kiittää. Voit nauttia lounaasi hyvillä mielin – sekä vatsan että omantunnon kannalta. Tarjoilemme kesäkuun ensimmäisellä viikolla Antellin Kasvimpia lounasvaihtoehtoja. Tule ravintoloihimme maistamaan ja löydä uusi suosikkisi! Voit myös kokeilla kotikeittiössäsi Antellin Kasvimpi lasagne -reseptiä.
Antellin Kasvimpi lasagne
JAUHELIHASOIJAKASTIKE:
400 g naudan jauhelihaa
1 rkl rapsiöljyä
2-3 kpl sipulia
3 kpl valkosipulin kynttä
3 kpl porkkanaa
180 g tomaattisosetta
750 g tomaattimurskaa
30 g tummaa soijarouhetta
6 dl vettä
1 kpl lihaliemikuutio
2/3 rkl suolaa
1/3 tl mustapippuria
1 tl oreganoa
Paista jauheliha öljyn kera. Lisää sekaan kuutioitu sipuli, hienonnettu valkosipuli ja raastettu porkkana ja jatka paistamista. Lisää tomaattisose, paista vielä hetki. Lisää tomaattimurska, soijarouhe, vesi, lihaliemikuutio, suola, mustapippuri ja oregano. Hauduta hiljalleen 20-30min. Tarkista maku.
JUUSTOKASTIKE
50 g voita
1 dl vehnäjauhoja
1 l maitoa
ripaus viherpippuria
ripaus muskottipähkinää
1 tl suolaa
200 g juustoraastetta
Sulata voi kattilassa. Lisää vehnäjauho, sekoita tasaiseksi. Lisää maito vehnäjauho-voi seokseen pikku hiljaa samalla sekoittaen. Lisää viherpippuri, muskottipähkinä ja suola. Keitä hiljalleen noin 10 minuuttia kunnes vehnäjauho on kypsynyt. Lisää juustoraaste, sekoita tasaiseksi.
KOKOAMINEN
350 g lasagnelevyjä
100 g juustoraastetta
Kasaa voidellun vuoan pohjalle tasainen kerros jauheliha-soijakastiketta. Lisää päälle kerros lasagnelevyjä. Lisää tasainen kerros jauheliha-soijakastiketta. Lisää kerros juustokastiketta. Toista vielä kerran. Viimeistele viimeinen kerros juustoraasteella. Paista lasagne 180°C asteisessa uunissa kiertoilma toiminnolla noin 50-60min. Tarvittaessa pudota lämpöä. Anna lasagnen vetäytyä 10 minuuttia ennen tarjoilua. Herkuttele.