Antell

Itte tehty

Meille antellilaisille hyvä maku on kaikki kaikessa – jo vuodesta 1880 saakka. Antellin Itte tehty tarkoittaa kaikessa yksinkertaisuudessaan laadukkaista raaka-aineista valmistettua ruokaa, joka maistuu, näyttää, tuoksuu ja tuntuu hyvältä. Helpotamme omasta hyvinvoinnista huolehtimista ja autamme asiakkaitamme tekemään hyvää tekeviä valintoja arjessaan.

Ravintolamme

Vastuullisuus Antellilla

Vastuullisuustoimintamme pohjaa Antellin eettisiin toimintaperiaatteisiin (Code of Conduct) sekä vastuullisuusstrategiaamme. Meillä vastuullisuus näkyy arjen pieninä tekoina, yhteisinä toimintatapoina ja välittämisenä.

Ympäristövastuu

Otamme ympäristöasiat huomioon jokapäiväisessä toiminnassamme. Tärkeimmät ympäristövastuun osa-alueet Antellilla ovat

  • Hävikinhallinta
  • Vastuulliset raaka-aineet
  • Vastuullisuus ravintolan toimintatavoissa
  • Energiatehokkuus
  • Joutsenmerkki-ympäristösertifikaatit

Suomen kaksi ainoaa Joutsenmerkittyä henkilöstöravintolaa ovat Antellin ravintoloita. Lue lisää.

Työyhteisövastuu

Rakennamme erinomaista työyhteisöä toimimalla päivittäin Antellin arvojen (välittäminen, innostuneisuus, maku ja ratkaisukeskeisyys) mukaisesti. Toimintamme perusta on henkilöstön työhyvinvointi, työkyky ja turvallisuus, jota ohjaavat hyvä johtaminen ja esimiestyö.

Taloudellinen ja yhteiskuntavastuu

Olemme taloudellisesti luotettava kumppani, joka pitää kiinni sitoumuksistaan. Talouteen ja kannattavuuteen liittyvät toimintatapamme ovat eettisiä ja läpinäkyviä. Olemme aktiivinen yhteiskunnallinen keskustelija.

Arvot

Me antellilaiset olemme oma-aloitteisten ammattilaisten työyhteisö. Meillä on ainutlaatuinen yrityskulttuuri, jonka lähtökohta on, että työntekijöihin luotetaan ja vastuu jaetaan mahdollisimman lähelle asiakasta. Arvomme peilaavat yrityskulttuuriamme. Jokaisella antellilaisella on vapaus käyttää ammattitaitoaan työssään arvojemme mukaisella tavalla.

Maku

  • Maku on itte tehty.
  • Maku on ammattitaitoa.
  • Työn pitää maistua hyvälle.
  • Teen kaiken hyvän maun mukaan.
  • Asiakkaalle jää meistä hyvä maku suuhun.

Välittäminen

  • Välittäminen on asenne ja toimintatapa. Se on pitkäjänteistä ja pyyteetöntä.
  • Teemme työtä asiakkaalle.
  • Välitän työkaverista ja hänen työnsä onnistumisesta. Jokaisen on kiva tulla töihin.
  • Välitän itsestäni niin paljon, että en lipsu. Teen aina työni hyvin. Haluan oppia uutta.
  • Välitän tuloksesta.

Ratkaisukeskeisyys

  • Ratkaisukeskeisyys on arjen luovuutta.
  • Ratkaisukeskeisyys on valintojen tekemistä ja asioiden maaliin viemistä.
  • Ongelmatilanteessa keskitymme asian ratkaisuun, emme syyllisten etsintään.
  • Pyydän tarvittaessa apua. Autan toisia ajattelemaan.
  • Opimme menneestä, osaamme tulevaisuudessa.

Innostuneisuus

  • Innostuneisuus on valinta.
  • Innostuneisuus on halua oppia uutta avoimin mielin.
  • Innostuneisuus on uskallusta kokeilla ja tehdä uudella tavalla, vaikka aina ei onnistuisikaan.
  • Innostuneisuus tarttuu ja ruokkii onnistumista.
  • Innostuneisuus jättää muistijäljen.

Antellin historia

Antell on ollut alusta saakka perheyritys. Antellin tarina alkoi 1800-luvun lopun Suomessa, kun topakka ja sitkeä Katri Antell aloitti leipomotoiminnan harjoittamisen Oulussa. Yrityksen toiminta laajeni kahviloihin ja pitopalvelutoimintaan hyvin nopeasti. Katrin työtä jatkoivat ensin hänen kolme tytärtään, ja myöhemmin Hilja-tyttären poika Aarne aina 60-luvulle saakka.

Vuodesta 1976 Antellin on omistanut Lanton perhe. Ensimmäisen ravintolapalvelusopimuksensa Antell solmi vuonna 1980. Tällöin Antell avasi ensimmäisen henkilöstöravintolansa Kemiran työmaaruokalana. Vuosikymmenten saatossa ravintola- ja kahvilapalveluista kehittyi yrityksen pääliiketoiminta. Leipomotoiminta lakkautettiin vuonna 2018.

Tänä päivänä Antellilla on noin 70 ravintolaa ja kahvilaa ympäri Suomen. Yrityksen toimitusjohtana toimii Tomi Lantto. Hänen sisarensa Annukka Lantto on Antellin hallituksen jäsen.