Antell

Itte tehty

Antellin Itte tehty tarkoittaa kaikessa yksinkertaisuudessaan puhtaista ja aidoista raaka-aineista valmistettua laadukasta ruokaa, joka maistuu, näyttää, tuoksuu ja tuntuu hyvältä. Kun ruoka on omassa keittiössä itte tehty, tiedämme, mistä se on peräisin ja miten tai kuka sen on valmistanut.

Antellin Itte tehty tarkoittaa myös sataa erilaista lounaslistaa joka päivä. Jokainen ravintolapäällikkö suunnittelee ruokalistat asiakkaiden tarpeet ja makumieltymykset huomioiden.

Ravintolamme

Vastuullisuus Antellilla

Meillä vastuullisuus näkyy arjen pieninä tekoina, yhteisinä toimintatapoina ja välittämisenä.

Laatuvastuu

Huolehdimme, että sekä yrityspäättäjä- että kuluttaja-asiakkaidemme asiakaskokemus on erinomainen. Asiakaskokemuksen tärkeimmät elementit ovat asiakkaan kokema palvelun ja tuotteen laatu. Näitä mittaamme jatkuvalla asiakaskyselyllä, jonka löytää jokaisesta ravintolastamme. Meille on sydämen asia, että makuarvosanamme 1-5 -portaisella asteikolla on vähintään 4.

Ympäristövastuu

Haluamme toimia siten, että kuormittaisimme ympäristöä mahdollisimman vähän. Kasvatamme ympäristötietoisuutta ja kehitämme toimintatapojamme. Toisaalta kiinnitämme huomiota viisaisiin raaka-ainevalintoihin, ruuan valmistukseen ja hävikin hallintaan. Toisaalta teemme ympäristöystävällisiä valintoja esimerkiksi energiankulutuksen ja pesuaineiden suhteen.

If Turun Antell-ravintola sai Joutsenmerkin

If Turun Antell-ravintola on Suomen ensimmäinen henkilöstöravintola, jolle on myönnetty Joutsenmerkki uusimpien kriteerien mukaan. Tämä tarkoittaa erittäin monipuolista työtä ravintolan ympäristökuormituksen vähentämiseksi aina energian- ja vedenkulutuksen vähentämisestä runsaaseen luomutuotteiden käyttöön.

Lue lisää joutsenmerkistä

Työyhteisövastuu

Jokaisella antellilaisella on mahdollisuus työskennellä erinomaisessa työyhteisössä, joka on terveellinen ja turvallinen. Huolehdimme henkilöstöstämme ja annamme vastuun ja vapauden käyttää omaa ammattitaitoa.

Uskomme, että hyvän maun ja asiakaspalvelun takaa löytyy hyvinvoiva henkilöstö.

Arvot

Me antellilaiset olemme oma-aloitteisten ammattilaisten työyhteisö. Meillä on ainutlaatuinen yrityskulttuuri, jonka lähtökohta on, että työntekijöihin luotetaan ja vastuu jaetaan mahdollisimman lähelle asiakasta. Arvomme peilaavat yrityskulttuuriamme. Jokaisella antellilaisella on vapaus käyttää ammattitaitoaan työssään arvojemme mukaisella tavalla.

Maku

  • Maku on itte tehty.
  • Maku on ammattitaitoa.
  • Työn pitää maistua hyvälle.
  • Teen kaiken hyvän maun mukaan.
  • Asiakkaalle jää meistä hyvä maku suuhun.

Välittäminen

  • Välittäminen on asenne ja toimintatapa. Se on pitkäjänteistä ja pyyteetöntä.
  • Teemme työtä asiakkaalle.
  • Välitän työkaverista ja hänen työnsä onnistumisesta. Jokaisen on kiva tulla töihin.
  • Välitän itsestäni niin paljon, että en lipsu. Teen aina työni hyvin. Haluan oppia uutta.
  • Välitän tuloksesta.

Ratkaisukeskeisyys

  • Ratkaisukeskeisyys on arjen luovuutta.
  • Ratkaisukeskeisyys on valintojen tekemistä ja asioiden maaliin viemistä.
  • Ongelmatilanteessa keskitymme asian ratkaisuun, emme syyllisten etsintään.
  • Pyydän tarvittaessa apua. Autan toisia ajattelemaan.
  • Opimme menneestä, osaamme tulevaisuudessa.

Innostuneisuus

  • Innostuneisuus on valinta.
  • Innostuneisuus on halua oppia uutta avoimin mielin.
  • Innostuneisuus on uskallusta kokeilla ja tehdä uudella tavalla, vaikka aina ei onnistuisikaan.
  • Innostuneisuus tarttuu ja ruokkii onnistumista.
  • Innostuneisuus jättää muistijäljen.

Antellin historia

Antell on ollut alusta saakka perheyritys. Antellin tarina alkoi 1800-luvun lopun Suomessa, kun topakka ja sitkeä Katri Antell aloitti leipomotoiminnan harjoittamisen Oulussa. Yrityksen toiminta laajeni kahviloihin ja pitopalvelutoimintaan hyvin nopeasti. Katrin työtä jatkoivat ensin hänen kolme tytärtään, ja myöhemmin Hilja-tyttären poika Aarne aina 60-luvulle saakka.

Vuodesta 1976 Antellin on omistanut Lanton perhe. Ensimmäisen ravintolapalvelusopimuksensa Antell solmi vuonna 1980. Tällöin Antell avasi ensimmäisen henkilöstöravintolansa Kemiran työmaaruokalana. Vuosikymmenten saatossa ravintola- ja kahvilapalveluista kehittyi yrityksen pääliiketoiminta. Leipomotoiminta lakkautettiin vuonna 2018.

Tänä päivänä Antellilla on noin 100 ravintolaa ja kahvilaa ympäri Suomen. Yrityksen toimitusjohtana toimii Tomi Lantto. Hänen sisarensa Annukka Lantto on Antellin hallituksen jäsen. Heidän isänsä Ilkka Lantto on Antellin hallituksen puheenjohtaja.