Omenahyveen resepti kotileipureille
Omenahyve
Valmista herkullinen Omenahyvekakku kotona! Tästä reseptistä riittää Antellin perinteistä makeaa noin kymmenelle vieraalle. Sivun alalaidasta löydät omalle koneellesi ladattavan tulostusvalmiin reseptin. Huomaa, että kakun valmistus tapahtuu kahtena päivänä.
Raaka-aineet
KREEMI
- 50 g kuohukermaa
- 50 g maitoa
- 25 g keltuaista
- 25 g hienosokeria
- 1 g vaniljasokeria
- 8 g maissitärkkelystä
- 70 g margariinia
Valmistus
Pohja
- Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri kevyesti keskenään.
- Lisää kananmunat joukkoon yksitellen sekoittaen.
- Sekoita vehnäjauhot ja suola keskenään ja lisää taikinaan. Älä vaivaa liikaa.
- Pyörittele taikinasta pallo, peitä tuorekelmulla ja anna taikinan levätä jääkaapissa 2 h.
- Jaa taikina kolmeen osaan. Kauli taikinoista tasakokoiset ja -paksuiset pyöreät pohjat.
- Paista pohjat kiertoilmauunissa 210°C:ssa n.10 min uunin tehosta riippuen.
Kreemi
- Mittaa kaikki raaka-aineet kattilaan margariinia lukuun ottamatta.
- Keitä hiljaisella lämmöllä, kunnes vaniljakiisseli alkaa paksuuntumaan. Älä kypsennä liikaa jotteivät keltuaiset kypsy liikaa.
- Lisää kuutioitu margariini vaniljakiisselin joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
- Anna valmiin kreemin levätä yön yli jääkaapissa.
- Vaahdota kreemi seuraavana päivänä.
Marenki ja omenapala
- Vaahdota valkuaiset kevyesti. Lisää sokerit pikkuhiljaa vaahdon joukkoon, samalla koko ajan vatkaten. Vaahdota, kunnes marenkimassa on napakkaa ja siihen jää teräviä huippuja.
- Kuori omenat. Leikkaa omenasta karkeaa kuutiota.
- Kiehauta sokeri ja vesi kattilassa. Lisää omenakuutiot ja hauduta miedolla lämmöllä noin 5min.
- Anna haudutettujen omenakuutioiden olla yön yli jääkaapissa. Valuta omenat hyvin ennen käyttöä.
Omenahyvekakun kokoaminen
Tarjoile Omenahyve vaniljakastikkeen kera.
Tulosta alta resepti itsellei!