Omenahyveen resepti kotileipureille

Pohja

  • 100 g voi
  • 50 g hienosokeri
  • 25 g kananmuna
  • 150 g vehnäjauho
  • 1 g suola

KREEMI

  • 50 g kuohukerma
  • 50 g maito
  • 25 g keltuainen
  • 25 g hienosokeri
  • 1 g vaniljasokeri
  • 8 g maissitärkkelys
  • 70 g margariini

Omenapala

  • 5 kpl omena
  • 150 g vesi
  • 150 g hienosokeri

MARENKI

  • 85 g valkuainen
  • 165 g hienosokeri

LISÄKSI

15 g omenamarmeladia

Päivä 2

  • Vaahdota jääkaappikylmä kreemi ja valuta omenapalat huolellisesti
  • Annostele ensimmäisen kakkupohjan päälle puolet omenoista. Lisää päälle puolet kreemistä.
  • Lisää päälle toinen kakkupohja ja täytä samalla tavalla. Lisää viimeinen kakkupohja kanneksi. Voitele kansi ohuelti omenamarmeladilla.
  • Levitä ohut kerros marenkia kakun päälle sekä reunoille. Pursota marenki kauniiksi ruusukkeiksi kakun päälle.

Paista kakkua 210°C-asteisessa uunissa 1–2 min uunin tehosta riippuen, kunnes marenki saa hieman väriä.

Lataa ohje

Tulostusvalmis resepti kotikeittiöön.

Lataa

Omenahyve-uutinen

Lue tiedote (julkaistu 22.11.2022)

Siirry uutiseen