Antellin Lou­nas­vaa­lit

Antellin sydämen asiana on tarjota asiakkailleen itte tehtyä maistuvaa ja terveellistä ruokaa. Sellaista, josta tulee hyvä olo ja mieli. Asiasta käydään jatkuvaa pöhinää myös Antellin keittiöissä.

”Mikä Poliisi-Piialle seuraavaksi maistuisi?”
”Mikä olisi Asiantuntija-Antin lautasella, jos hän itse saisi päättää?”

Pekka Porkkana sen keksi: ”Pidetään vaalit! Mikseivät asiakkaat itse saisi ilmaista mitä he lautasellaan arvostavat?”

Lounaspöydästä tutut raaka-aineet innostuivat heti. Sikke Sipuli, Pekka Porkkana, Kullervo Kukkakaali, Hertta Herkkusieni ja Helinä Herne alkoivat välittömästi suunnitella kampanjoitaan. Pienen taivuttelun jälkeen ehdokaslistalle saatiin myös Tellervo Tomaatti, jonka suurta sydäntä keittiöllä arvostetaan korkealle.

Jokainen ehdokkaista päätti laittaa persoonansa likoon kampanjoidakseen terveellisen ja hyvänmakuisen ruuan puolesta.

Helinä Herneen ehdotuksesta päätettiin, että äänestämisen lisäksi voisi osallistua kilpailuun. Kymmenen onnekasta voittaisi kahden hengen lounaspaketin.

Ehdokkaat pohtivat omia vaalilupauksiaan pitkään ja hartaasti. Lopputuloksena on mahtava setti loistavia, kotimaisia ehdokkaita, ja päteviä kampanjoita.

Sikke Sipuli

Olen sinulle varmasti jo vanha tuttu. Minussa on kuitenkin monta kerrosta, joten löydät minusta aina jotain uutta. Herkkyyden lisäksi minussa on supernaisen ominaisuuksia: poistan uutterasti myrkkyjä kehostasi, estän kynsin ja hampain veresi hyytymistä ja teen kaikkeni, että mielesi olisi valoisa ja kirkas!

Kasvan kotoisissa lähimullissa, mutta sielultani olen maailmankansalainen. Kun kaukokaipuu iskee, höyryävän kuuma, rapealla kuorrutuksella viimeistelty ranskalainen sipulikeitto auttaa. Lempipaikkani maailmassa on kuitenkin makean mehevä sipulipiirakka, jossa hienostuneisuuteni pääsee oikeuksiinsa.

Osoita siis herkkä taiteilijasielusi ja anna äänesi minulle! Lupaan pitää puoliasi aina!

Äänestä!

Helinä Herne

Kukapa ei olisi lapsuudessaan rouskutellut makeita herneitä suoraan palkosta kesätorilla tai mummolan kasvimaalla? Ai että mieltäni lämmittää, että saan olla osa näitä muistoja. Perinteet ovat minulle tärkeitä.

Olen oikea vihreä terveyspommi, puhutaanpa minusta jopa superfoodina. Pohjimmiltani olen silti edelleen se sama iloinen ja aito Helinä!

Siitä syystä haluaisinkin tässä vaalissa kampanjoida ehkä sen perinteisimmän suomalaisen lounasruuan, hernekeiton, puolesta. Siitä saat voimaa ja pysyt kylläisenä pitkään. Pala savukylkeä ja ripaus tulista sinappia antavat iloa myös makuhermoillesi.

Perinteet kantavat vuosikymmenestä toiseen. Äänestä siis Helinä Hernettä!

Äänestä!

Hertta Herkkusieni

Tunnistat minut varmaankin hatustani, se on komea, eikö? Rakastan hattuja, kesää ja aurinkoisella rannalla hiekassa loikoilua. Olen ylpeä kurveistani, mitä enemmän, sen parempi!

En silti ole roskaruokaa, pyh. Minussa on mukavasti proteiinia, mutta vain vähän energiaa ja rasvaa. Olen siis oivallista kesäruokaa ja jokaisen grillaajan kaveri.

Tässä vaalissa halusin kuitenkin kampanjoida toisen lempiruokani, herkkusienirisoton, puolesta. Siinä on annos, jossa kaikki on kohdillaan. Tuoreet yrtit, parmesaani ja loraus valkoviiniä sopivat seuraani loistavasti. Meissä on sitä jotain, vaikka itse sanonkin. Kukapa se sienen hattua nostaisi, ellei sieni itse!

Äänestä Hertta Herkkusientä, jos haluat herkutella kevyesti, mutta perusteellisesti.

Äänestä!

Kullervo Kukkakaali

Jos muistat minut kouluaikojesi haaleasta kesäkeitosta, pyydän anteeksi. Olin silloin nuori ja kokematon, enkä vielä tajunnut potentiaaliani.

Olen alkanut treenata ja pitää parempaa huolta kunnostani. En halua enää olla se lötkö mauton vihannes, vaan jäädä ihmisten mieleen. Olen iloinen, että ravintoaineeni auttavat myös sinua jaksamaan. Tiesitkö esimerkiksi, että voit korvata salitreenin jälkeen palautusjuoman haukkaamalla kukastani?

Unohda siis pehmeäksi keitetty kukkakaali ja tutustu minuun syvemmin. Paahda, marinoi tai gratinoi. Taivun hyvin myös eksoottisempiin annoksiin. Miten olisi aromikkaan vahva kukkakaalicurry?

Kullervo Kukkakaalia äänestämällä uuteen nousuun!

Äänestä!

Pekka Porkkana

Moi, tässä Pekka! Olen tällainen syvällinen, mutta maanläheinen tyyppi. Vietän aikaani hiekkaisessa mullassa porkkanakavereideni kanssa. Parhaita piirteitäni ovat suoruus ja jämäkkyys, eikä ulkonäössäkään vikaa ole. Jotkut pitävät koviksenakin, mutta pehmenen kyllä kuuman paikan tullen.

En viitsisi kehuskella, mutta olen yksi maailman eniten viljellyistä juureksista. Vanha viisaus sanoo, että popsimalla porkkanaa pysyt terveenä ja vahvistat hampaitasi, enkä ala väittämään vastaan.

Toista näin monipuolista juuresta on sitä paitsi vaikea löytää. Saat raastaa, keittää, paahtaa tai soseuttaa minut, ja aina makuelämys on varma. Vuohenjuustonokareella terästetty samettinen porkkanasosekeitto… No, jätän tämän nyt vain tähän.

Äänestä siis Pekka Porkkanaa. Lupaan olla luottamuksesi arvoinen.

Äänestä!

Tellervo Tomaatti

Minua kuvaillaan sydämelliseksi ja lämminhenkiseksi. Kehut saavat poskeni punottamaan. Punoitukseni tulee itse asiassa lykopeenistä, joka on kuulemani mukaan varsinainen ihmeaine: se estää jopa sydänkohtauksia!

Olen suomalaisten suosikkivihanneksia, mutta lämminverisyyteni olen tainnut periä eteläamerikkalaisilta esi-isiltäni, jotka Kolumbus toi Eurooppaan satoja vuosia sitten. Erityisesti romantiikan mestarit, italialaiset, ihastuivat meikäläisiin toden teolla. Ujostuttaa sanoa, mutta tomaattia käytettiin alkuun rakkausrohtona. Parhaiten viihdyn edelleen italialaisvaikutteisissa ruuissa, kuten pizzassa ja pastassa. Mutta sopivan kypsänä ja punakkana, mozzarella-juuston ja basilikanlehden kainalossa, tunnen itseni todella rakastetuksi!

Äänestä Tellervoa, jos haluat lisää rakkautta elämääsi!

Äänestä!

Antell

Löydä lähin Antell-ravintola

Voit hakea ravintolan nimen, kaupungin tai postinumeron perusteella.

Antell tarjoaa herkullisia makunautintoja noin sadassa ravintolassa ja kahvilassa ympäri Suomen. Meille antellilaisille hyvä maku on kaikki kaikessa – jo vuodesta 1880.