Lehtipiste Oy

«  Edellinen sivu

Lehtipiste on vuodesta 1910 toiminut koko maan kattava jakelu- ja markkinointiyhtiö. Valikoimaan kuuluvat koti- ja ulkomaisten lehtien irtonumerot, kirjat, keräilytuotteet sekä monet muut tuotteet. Yhteistyökumppaneina Suomessa ja ulkomailla on noin 440 kustantajaa ja tavarantoimittajaa. Lehtipisteen tehokas keräys ja nopea jakelu kattavat lähes 5 000 myyntipistettä ympäri maan 4-7 päivänä viikossa. Työntekijöitä Lehtipisteellä on noin 100. Antell-ravintola Ärrävaara on toiminut Business Park Ärrävaaran tiloissa Vantaalla vuodesta 2017 lähtien.

Osaava ja hyvinvoiva henkilöstö on Lehtipisteelle erittäin tärkeä asia ja se on jopa nostettu yhdeksi liiketoimintastrategian osa-alueeksi. Työntekijöitä kannustetaan liikkumaan ja huolehtimaan omasta hyvinvoinnistaan ja yritys tukee työntekijöidensä liikuntaa. Lisäksi työntekijöiden lounasruokailua tuetaan, sillä Lehtipisteellä on huomattu säännöllisten taukojen ja ruokailuaikojen vaikutus hyvinvointiin.
”Henkilöstön lounasruokailu on selvästi lisääntynyt Antell-ravintolan Ärrävaaran myötä, mikä on tietysti heijastunut positiivisesti myös työntekijöiden jaksamiseen”, huomauttaa henkilöstöjohtaja Elisabet Forsblom.

Helpotusta arkeen ja piristystä kokoustarjoiluihin

Ärrävaara näkyy Lehtipisteen työntekijöiden arjessa lounaan ulkopuolellakin, sillä lounasravintolan kautta tilataan myös valtaosa kokous- ja palaveritarjoiluista.

”Kokoustarjoiluista kuuluu korviimme pelkästään kehuja. Palvelu on erinomaisen joustavaa, ja tarjoilut esimerkiksi henkilökuntatilaisuuksiin onnistuvat tarvittaessa käden käänteessä lyhyellä varoitusajalla. Lisäksi tarjoiluiden hinnoittelu on järkevää”, kertoo Forsblom.
Henkilöstön tyytyväisyys Ärrävaaraan näkyy myös siinä, että mukaan ostettavat tuotteet ovat hyvin suosittuja.
”Ravintolasta kotiin ostettavat leivonnaiset ja leivät ovat mukava lisä kaiken muun päälle ja tuovat helpotusta työntekijöiden arkeen”, Forsblom kuvailee.

”Antell-ravintolaan vie vieraatkin mielellään syömään,
ja toivon että yhteistyö jatkuu pitkään.”
- henkilöstöjohtaja Elisabet Forsblom

”Toisinaan lounas on niin herkullinen, että on mahdotonta valita, mitä lautaselleen haluaa. Tällöin on mahdollista maistaa kaikkea, eikä yhdestä ylimääräisestä lihapullasta laskuteta erikseen”, Forsblom kertoo.

Joustavuus näkyy myös erikoisruokavalioiden huomiointina. Jokainen ruokailija huomioidaan yksilöllisesti, mikä näkyy Forsblomin mukaan esimerkiksi siinä, että ravintolan henkilökunta on kehottanut ruokailijoita tuomaan reippaasti esiin, mikäli tarjolla on jotain ruokavalioon sopimatonta. Tarvittaessa ruoka korvataan toisella. Ärrävaaran palvelualtis henkilökunta kerää kehuja, ja ravintolapäällikkö ymmärtää asiakkaiden yksilölliset tarpeet.

Maukasta ruokaa ja sesongin herkkuja

”Antell erottuu muista toimijoista laadukkailla raaka-aineilla ja erinomaisen maukkaalla ruualla. Tämä on tietysti tärkeintä”, Forsblom kehuu.

Arjessa ilahduttaa maukkaan ja monipuolisen lounaan lisäksi myös kaunis esillepano. Lounasravintola tarjoaa pientä piristystä arjen keskelle, ja esimerkiksi teemaviikot otetaan Lehtipisteellä aina innolla vastaan. Forsblomin mukaan Antellin henkilökunta todella kuuntelee asiakastaan, sillä toisinaan ravintola tarjoilee viikon ajan esimerkiksi pelkästään henkilöstön äänestämiä suosikkiruokia.

”Sesongit näkyvät lounaalla, ja toisinaan ravintola yllättää tempauksilla. Tarjolla on ollut esimerkiksi grilliruokaa, jolloin kokki oikeasti grillasi pihalla”, Forsblom kertoo.
”Antell-ravintolaan vie vieraatkin mielellään syömään, ja toivon että yhteistyö jatkuu pitkään”, Forsblom toteaa lopuksi.

Lue täältä lisää Ärrävaarasta!