Antell Explorer

  • Tammasaarenkatu 1-5, 00180 Helsinki
  • 020 770 2251
  • [email]
  • Open Mon–Fri 11.00am–1.00pm
  • Café Mon–Fri 7.45am–4.00pm
  • Lunch Mon–Fri 11.00am–1.00pm
  • Breakfast Mon–Fri 7.45–9.00am

Buy takeaway & snacks from us!

Takeaway snack products and salads available from the cafe.

Lunch – week 50

(11.-17.12.2023)

The lunch is served 11:00-13:30

Tuesday 12.12.

  • Minced meat sauce (D, G*, A), pasta capelli (Veg, D, A)
  • Igor's chicken (L, G*, A), quinoa and rice with herbs (Veg, D, G*, A)
  • Vegetarian tortillas on Mexican style (Veg, D, A)
  • Honey and tarragon carrots (D, G*)
  • Pumpkin soup (L, G*, A)
  • Fresh salad bar with seasonal ingredients 20,70 €/kg

Wednesday 13.12.

  • Parmesan chicken (L, G*, A), mango dressing (L, G*, A), basmati rice (Veg, D, G*, A)
  • Fish with seed crustning (LL, G*, A), creme fraiche with dill and horseradish, boiled potatoes (L, G*, A)
  • Butter tofu (L, G*, A), basmati rice (Veg, D, G*)
  • Roasted parsnip (D, G*)
  • Beetroot and goat cheese soup (LL, G*, A)
  • Fresh salad bar with seasonal ingredients 20,70 €/kg

Thursday 14.12.

  • Minced meat patties Canarian style (D, L, A), tzaziki (L, G*, A), potato wedges (Veg, D, G*)
  • Turkey Tikka Masala (L, G*, A), wild rice (Veg, D, G*)
  • Zuccini patties with cheese (L, A), tzaziki (Veg, D, A), wild rice (Veg, D, G*)
  • Steamed broccoli and cauliflower (Veg, D, G*, A)
  • Pea soup (Veg, D, G*, A)
  • Fresh salad bar with seasonal ingredients 20,70€

Friday 15.12.

  • Pork cutlet (D, L, G*, A), seasoned butter (L, G*, A), fried sweet potatoes (Veg, D, G*)
  • Pulled chicken hamburger (L, A), fried sweet potatoes (Veg, D, G*)
  • Satay quorn stew (D, A), persillade fullcorn couscous (Veg, D, A)
  • Baked root vegetables (D, G*, A)
  • Smooth black root pureed soup (L, G*, A)
  • Fresh salad bar with seasonal ingredients 20,70€

We reserve the right to changes. (Veg) Vegan (D) Dairy free (L) Lactose free (LL) Low in lactose (G*) Gluten free, produced in facilities where the allergen is handled (A) Includes allergens. Includes some of the following allergens: eggs and egg products, milk and dairy products, shellfish, molluscs, fish, peanuts, sesame, soya, sulphur dioxide and sulphites, nuts, cereal’s containing gluten, celery, mustard and lupin.
We use meat from Finland. We will notify in writing if the origin is some other country.

Lounas tarjolla ravintolassa 11.00-13.30

Tiistai 12.12.

  • Jauhelihakastiketta (M, G*, A), capelli pastaa (Veg, M, A)
  • Igorin kanaa (L, G*, A), yrttinen kvinoa-riisi (Veg, M, G*, A)
  • Meksikolaisia kasvistortilloja (Veg, M, A)
  • Hunaja-rakuuna bataattia (M, G*)
  • Kurpitsakeitto (L, G*, A)
  • Raikas salaattibaari kauden raaka-aineista 20,70 €/kg

Keskiviikko 13.12.

  • Parmesankuorrutettua kananpoikaa (L, G*, A), mangokastike (L, G*, A), basmatiriisiä (Veg, M, G*, A)
  • Siemenleivitettyä kalaa (VL, G*, A), Piparjuuri-tilli fraiche, keitettyä perunaa (L, G*, A)
  • Butter tofua (L, G*, A), basmatiriisiä (Veg, M, G*)
  • Paahdettua palsternakkaa (M, G*)
  • Punajuuri-vuohenjuustokeitto (VL, G*, A)
  • Raikas salaattibaari kauden raaka-aineista 20,70 €/kg

Torstai 14.12.

  • Kanarialaisia jauhelihapihvejä (M, L, A), tzazikia (L, G*, A), maalaislohkoperunoita (Veg, M, G*)
  • Kalkkunaa Tikka Masala (L, G*, A), villiriisiä (Veg, M, G*)
  • Juustoisia kesäkurpitsamurekepihvejä (L, A), tzaziki (Veg, M, A), villiriisiä (Veg, M, G*)
  • Höyrytettyä kukkakaalia ja parsakaalia (Veg, M, G*, A)
  • Kasvishernekeittoa (Veg, M, G*, A)
  • Raikas salaattibaari kauden raaka-aineista 20,70 €/kg

Perjantai 15.12.

  • Porsaan grillipihvejä (M, L, G*, A), maustevoi (L, G*, A), bataattiranskalaisia (Veg, M, G*)
  • Nyhtökanaburgeria (L, A), bataattiranskalaisia (Veg, M, G*)
  • Satay quorn-kastike (M, A), persillade täysjyväcouscousia (Veg, M, A)
  • Uunijuurekset (M, G*, A)
  • Täyteläinen mustajuurikeitto (L, G*, A)
  • Raikas salaattibaari kauden raaka-aineista 20,70 €/kg

Oikeus muutoksiin pidätetään. (Veg) Vegaaninen (M) Maidoton (L) Laktoositon (VL) Vähälaktoosinen (G*) Gluteeniton, valmistettu tiloissa joissa käsitellään ko. allergeenia (A) Sis. allergeeneja. Kysy tarkemmat tiedot allergisoivista raaka-aineista henkilökunnalta.
(#) Kelan korkeakouluruokailusuosituksen mukainen. Käytämme suomalaista lihaa. Ilmoitamme kirjallisesti mikäli alkuperämaa on joku muu.

Restaurant manager

Elisa   Huuskonen

Elisa Huuskonen

Restaurant manager
020 770 2251

Give us feedback

We would love to hear your opinion about us, our products and services. Please leave your comment by using the link below.

Give us feedback