Antell Explorer

  • Tammasaarenkatu 1-5, 00180 Helsinki
  • 020 770 2251
  • [email]
  • Open Mon–Fri 11.00am–1.00pm
  • Café Mon–Fri 7.45am–4.00pm
  • Lunch Mon–Fri 11.00am–1.00pm

Buy takeaway & snacks from us!

Takeaway snack products and salads available from the cafe.

Lunch – week 47

(17.-23.11.2025)

Lunch is served from 11am to 1.30pm

Wednesday 19.11.

  • Chicken fillets with corn breading (D, L, G), gratinated potato (L, G, A), garlic yoghurt sauce (L, G, A)
  • Kebab-sweet pepper (D, L, G), arroz con cebolla -rice with onion (Veg, D, L, G)
  • Mexican vegetarian tortillas (Veg, D, L, A), chipotle sour cream (L, G, A)
  • Ancho chili - roasted sweet potato (Veg, D, L, G)
  • Sopa de feijao preto (Veg, D, L, G)
  • Chili chocolate pudding (L, G, A)
  • Fresh salad bar with seasonal ingredients 21,00€/kg

Thursday 20.11.

  • Herb butter roasted crispy chicken (L, G, A), tamarindi and lime whole grain rice (Veg, D, L, G), lemon and yoghurt sauce (L, G, A)
  • Pork glazed with miso sauce (D, L, G, A), creamy potatoes (L, G, A)
  • Shakshuka with organic legumes (Veg, D, L, A)
  • Curry roasted cauliflower (Veg, D, L, G)
  • Pea soup (Veg, D, G, A)
  • Pancakes (L, A), whipped cream (L, G, A), berry jam (Veg, D, L, G)
  • Fresh salad bar with seasonal ingredients 21,00€/kg

Friday 21.11.

  • Traditional meat balls (D, L, G, A), mashed potatoes (L, G, A)
  • Self-made salmon steaks (L, G, A), french fries (Veg, D, L, G), Lemon-dill sauce (L, G, A)
  • Hummus filled zuccini (Veg, D, L, G, A)
  • Roasted carrot (D, L, G)
  • Roasted tomato soup (Veg, D, L, G)
  • Ice cream (L, G, A), strawberry jam (Veg, D, L, G)
  • Fresh salad bar with seasonal ingredients 21,00€/kg

We reserve the right to changes. (Veg) Vegan (D) Dairy free (L) Lactose free (LL) Low in lactose (G) Gluten free (A) Includes allergens. Includes some of the following allergens: eggs and egg products, milk and dairy products, shellfish, molluscs, fish, peanuts, sesame, soya, sulphur dioxide and sulphites, nuts, cereal’s containing gluten, celery, mustard and lupin.
We use meat from Finland. We will notify in writing if the origin is some other country.

Lounas tarjolla ravintolassa 11.00-13.30

Keskiviikko 19.11.

  • Maissipaneroituja kananfileitä (M, L, G), gratinoitua perunaa (L, G, A), valkosipulijogurttia (L, G, A)
  • Kebab-paprikakastiketta (M, L, G), arroz con cebolla - sipuliriisiä (Veg, M, L, G)
  • Meksikolaisia kasvistortilloja (Veg, M, L, A), chipotle ranskankermaa (L, G, A)
  • Ancho chili - paahdettua bataattia (Veg, M, L, G)
  • Sopa de feijao preto (Veg, M, L, G)
  • Chili-suklaavanukas (L, G, A)
  • Raikas salaattibaari kauden raaka-aineista 21,00€/kg

Torstai 20.11.

  • Yrttivoissa paahdettua rapeaa kanaa (L, G, A), tamarindi-lime täysjyväriisiä (Veg, M, L, G), sitruuna-jogurttikastiketta (L, G, A)
  • Misokastikkeella glaseerattua porsaanniskaa (M, L, G, A), kermaperunoita (L, G, A)
  • Shakshukaa luomupalkokasviksilla (Veg, M, L, A)
  • Currypaahdettua kukkakaalia (Veg, M, L, G)
  • Kasvishernekeittoa (Veg, M, G, A)
  • Pannukakkua (L, A), kermavaahtoa (L, G, A), marjahilloa (Veg, M, L, G)
  • Raikas salaattibaari kauden raaka-aineista 21,00€/kg

Perjantai 21.11.

  • Perinteisiä lihapyöryköitä (M, L, G, A), perunamuusia (L, G, A)
  • Itte tehtyjä lohimurekepihvejä (L, G, A), maalaisranskalaisia (Veg, M, L, G), Sitruuna-tillikastiketta (L, G, A)
  • Hummuksella täytettyjä kesäkurpitsoita (Veg, M, L, G, A)
  • Paahdettua porkkanaa (M, L, G)
  • Paahdettua tomaattikeittoa (Veg, M, L, G)
  • Jäätelöä (L, G, A), mansikkahilloa (Veg, M, L, G)
  • Raikas salaattibaari kauden raaka-aineista 21,00€/kg

Oikeus muutoksiin pidätetään. (Veg) Vegaaninen (M) Maidoton (L) Laktoositon (VL) Vähälaktoosinen (G) Gluteeniton (A) Sis. allergeeneja. Kysy tarkemmat tiedot allergisoivista raaka-aineista henkilökunnalta.
(#) Kelan korkeakouluruokailusuosituksen mukainen. Käytämme suomalaista lihaa. Ilmoitamme kirjallisesti mikäli alkuperämaa on joku muu.

Restaurant manager

Elisa   Huuskonen

Elisa Huuskonen

Restaurant manager
020 770 2251

Give us feedback

We would love to hear your opinion about us, our products and services. Please leave your comment by using the link below.

Give us feedback