Antell Gradus

  • Paciuksenkatu 25, 00270 Helsinki
  • 020 770 2080
  • [email]
  • Open Mon–Fri 8am–2pm
  • Lunch Mon–Fri 11am–1pm
  • Breakfast Mon–Fri 8am–10am

Greetings from the restaurant

We are opening the restaurant in October, 2022!

Takeaway

You can buy tasty home-made lunch also for takeaway from our restaurant daily. We also sell seasonal treats and coffee!

Lunch – week 40

(2.-8.10.2023)

Monday 2.10.

  • Caesar chicken (L, G*, A)
  • Fried Baltic herring & potatoes (D, A), sour cream with dill (L, G*, A)
  • Peshawari tofu curry with basmati rice (L, G*, A)
  • Soup of the day (Veg, G*, A)
  • Cherry quark (L, G*, A)

Tuesday 3.10.

  • Bacon & liver sauce with potatoes (L, G*, A)
  • Sesame roasted chicken (D, G*, A), chili & lime yogurt (L, G*, A), jasmin rice (Veg, G*)
  • Chili con Härkis (Veg, G*, A)
  • Soup of the day (L, G*, A)
  • Fruit fool (Veg, G*), whipped cream (L, G*, A)

Wednesday 4.10.

  • Dijon & bearnaise fish with chives potatoes (LL, G*, A)
  • Sausage & potato hash with fried eggs (D, G*, A)
  • Forrest mushroom & cabbage roll's with lingonberries (Veg, G*, A)
  • Soup of the day (L, G*, A)
  • Lingonberry & rye crumble (Veg, G*, A), whipped vanilla sauce (L, G*, A)

Thursday 5.10.

  • Tortilla Thursday with chicken & minced meat, fresh tomato salsa & jalapeno (D, G*, A), avocado fraiché (L, G*, A)
  • Vegetable tortillas, fresh tomato salsa & jalapeno (Veg, G*, A)
  • Soup of the day (L, G*, A)
  • Banana & mint smoothie (L, G*, A)

Friday 6.10.

  • Braised pork with BBQ sauce, roasted sweet potato & carrot (D, A)
  • Hummus filled zcuhccini (Veg, G*, A)
  • Ice cream with caramel sauce (L, G*, A)

We reserve the right to changes. (Veg) Vegan (D) Dairy free (L) Lactose free (LL) Low in lactose (G*) Gluten free, produced in facilities where the allergen is handled (A) Includes allergens. Includes some of the following allergens: eggs and egg products, milk and dairy products, shellfish, molluscs, fish, peanuts, sesame, soya, sulphur dioxide and sulphites, nuts, cereal’s containing gluten, celery, mustard and lupin.
We use meat from Finland. We will notify in writing if the origin is some other country.

Maanantai 2.10.

  • Caesarbroileria (L, G*, A)
  • Paistettuja silakoita ja pottuja (M, A), tillikermaviiliä (L, G*, A)
  • Peshawarin tofucurrya ja basmatiriisiä (L, G*, A)
  • Päivän keitto (Veg, G*, A)
  • Kirsikkarahkaa (L, G*, A)

Tiistai 3.10.

  • Maksa-pekonikastiketta ja pottuja (L, G*, A)
  • Seesampaahdettua kananpoikaa (M, G*, A), chili-limejogurttia (L, G*, A), jasminriisiä (Veg, G*)
  • Chili con Härkis (Veg, G*, A)
  • Päivän keitto (L, G*, A)
  • Hedelmäkiisseliä (Veg, G*), kermavaahtoa (L, G*, A)

Keskiviikko 4.10.

  • Dijon-bearnaisekalaa ja ruohosipulipottuja (VL, G*, A)
  • Pyttipannua ja paistettua kananmunaa (M, G*, A)
  • Metsäsienikääryleitä ja puolukkaa (Veg, G*, A)
  • Päivän keitto (L, G*, A)
  • Ruis-puolukkapaistosta (Veg, G*, A), vaniljavaahtoa (L, G*, A)

Torstai 5.10.

  • Tortillatorstai: jauhelihatäytettä, kanatäytettä, tuoretomaattisalsaa ja jalapenoja (M, G*, A), avokado-ranskankermaa (L, G*, A)
  • Kasvistortillat, tuoretomaattisalsaa ja jalapenoja (Veg, G*, A)
  • Päivän keitto (L, G*, A)
  • Banaani-minttusmoothie (L, G*, A)

Perjantai 6.10.

  • Pitkään haudutettua possua BBQ kastikkeessa, paahdettua bataattia ja porkkanaa (M, A)
  • Hummustäytteiset kesäkurpitsat (Veg, G*, A)
  • Jäätelöä ja kinuskikastiketta (L, G*, A)

Oikeus muutoksiin pidätetään. (Veg) Vegaaninen (M) Maidoton (L) Laktoositon (VL) Vähälaktoosinen (G*) Gluteeniton, valmistettu tiloissa joissa käsitellään ko. allergeenia (A) Sis. allergeeneja. Sisältää jotain seuraavista allergeeneista: munat ja munatuotteet, maito ja maitotuotteet, äyriäiset, nilviäiset, kala, maapähkinät, seesami, soija, rikkidioksidi ja sulfiitit, pähkinät, gluteenia sisältävät viljat, selleri, sinappi ja lupiini.
(#) Kelan korkeakouluruokailusuosituksen mukainen. Käytämme suomalaista lihaa. Ilmoitamme kirjallisesti mikäli alkuperämaa on joku muu.

Restaurant manager

 Kati  Kiviranta

Kati Kiviranta

Restaurant manager
020 770 2080

Give us feedback

We would love to hear your opinion about us, our products and services. Please leave your comment by using the link below.

Give us feedback