Antell Explorer

  • Tammasaarenkatu 1-5, 00180 Helsinki
  • 020 770 2251
  • [email]
  • Open ma–pe 7.45–16.00
  • Café ma–pe 7.45–16.00
  • Lunch ma–pe 11.00–13.30
  • Breakfast ma 8.00–9.30

Buy takeaway & snacks from us!

Takeaway snack products and salads available from the cafe.

Lunch – week 19

(6.-12.5.2024)

The lunch is served at 11:00-13.30

Tuesday 7.5.

  • Chili con carne (D, A)
  • Butter chicken (L, G*, A)
  • Black bean risotto with cashew nuts (L, G*, A)
  • Fennel soup (Veg, D, G*, A)
  • Seasoned rice (Veg, D, G*)
  • Roasted bell pepper and eggplant (Veg, D, G*)
  • Lime posse (L, G*, A)
  • Fresh salad bar with seasonal ingredients 20,70€/kg

Wednesday 8.5.

  • Salmon pasta (L, A)
  • Marques lamb patties (D, G*, A), yogurt dressing with basil (L, G*, A), boiled potatoes (Veg, D, G*)
  • Home made spinach pancakes (L, A), crushed lingonberry (Veg, D, G*), boiled potatoes (Veg, D, G*)
  • Roasted celery pureed soup (Veg, D, G*, A)
  • Roasted carrot (D, G*)
  • Mango quark (L, G*, A)
  • Fresh salad bar with seasonal ingredients 20,70€

Thursday 9.5.

Closed

Friday 10.5.

  • Home made wiener schnitzel (D, A), paprika-chili mayonnaise (D, G*, A), french fries (Veg, D, G*)
  • Chicken with caesar sauce (L, G*, A), Seasoned couscous (Veg, D, A)
  • Satay quorn sauce (L, G*, A), Seasoned couscous
  • Parsnip and pear soup (L, G*, A)
  • Beetroots with thyme (Veg, D, G*, A)
  • Blueberry pie (L, A)
  • Fresh salad bar with seasonal ingredients 20,70€

We reserve the right to changes. (Veg) Vegan (D) Dairy free (L) Lactose free (LL) Low in lactose (G) Gluten free (A) Includes allergens. Includes some of the following allergens: eggs and egg products, milk and dairy products, shellfish, molluscs, fish, peanuts, sesame, soya, sulphur dioxide and sulphites, nuts, cereal’s containing gluten, celery, mustard and lupin.
We use meat from Finland. We will notify in writing if the origin is some other country.

Lounas tarjolla 11:00-13:30

Tiistai 7.5.

  • Chili con carne (M, A)
  • Butter chicken (L, G*, A)
  • Cashew-mustapapurisotto (L, G*, A)
  • Fenkolikeittoa (Veg, M, G*, A)
  • Mausteista riisiä (Veg, M, G*)
  • Paahdettua paprikaa ja munakoisoa (Veg, M, G*)
  • Limeposset (L, G*, A)
  • Raikas salaattibaari kauden raaka-aineista 20,70 €/kg

Keskiviikko 8.5.

  • Lohipastaa (L, A)
  • Itte tehtyjä Marques-maustettuja karitsanpihvejä (M, G*, A), basilika-jogurttikastiketta (L, G*, A), keitettyä perunaa (Veg, M, G*)
  • Itte tehtyjä pinaattiohukaisia (L, A), puolukkasurvosta (Veg, M, G*), keitettyä perunaa (Veg, M, G*)
  • Paahdettua sellerikeittoa (Veg, M, G*, A)
  • Paahdettua porkkanaa (M, G*)
  • Mangorahkaa (L, G*, A)
  • Raikas salaattibaari kauden raaka-aineista 20,70€/kg

Torstai 9.5.

Suljettu

Perjantai 10.5.

  • Itte tehdyt wieninleikkeet (M, A), paprika-chili-majoneesia (M, G*, A), ranskalaisia (Veg, M, G*)
  • Kanaa caesar-kastikkeessa (L, G*, A), mausteista couscousia (Veg, M, A)
  • Satay-quornkastiketta (L, G*, A), mausteista couscousia
  • Päärynä-palsternakkakeittoa (L, G*, A)
  • Timjamipunajuuria (Veg, M, G*, A)
  • Mustikkapiirakkaa (L, A)
  • Raikas salaattibaari kauden raaka-aineista 20,70 €/kg

Oikeus muutoksiin pidätetään. (Veg) Vegaaninen (M) Maidoton (L) Laktoositon (VL) Vähälaktoosinen (G) Gluteeniton (A) Sis. allergeeneja. Kysy tarkemmat tiedot allergisoivista raaka-aineista henkilökunnalta.
(#) Kelan korkeakouluruokailusuosituksen mukainen. Käytämme suomalaista lihaa. Ilmoitamme kirjallisesti mikäli alkuperämaa on joku muu.

Restaurant manager

Elisa   Huuskonen

Elisa Huuskonen

Restaurant manager
020 770 2251

Anna meille palautetta

Kuulemme mielellämme mielipiteesi meistä, tuotteistamme sekä saamastasi palvelusta. Anna palautetta tai jätä kommenttisi oheisen linkin kautta.

Give us feedback