Saavutettavuustyökalut

Antell tekee aidosti hyvää – uudistuneella logolla ja yritysnimellä

Julkaistu 13.6.2012

Uudistettu logo ja yritysnimi viestivät yhtä Antellia

Katri Antell Oy:n alun perin vuonna 1948 suunniteltu logo on selkeytetty ja uudistettu vastaamaan Antell-konsernin molempia liiketoimintoja. Pitkän tarinan omaavan perheyhtiön logouudistuksen taustalla on visuaalisen ja sanallisen viestinnän yhtenäistäminen vastaamaan Antellin yhteistä, juuri julkaistua asiakaslupausta ja slogania. Uudistettu logo viestii Antellin aitoutta, lämpöä, luotettavuutta ja persoonallisuutta. Logossa näkyy edelleen Antellin ainutlaatuinen 132-vuotias tarina yhden naisen yrityksestä 800 ammattilaista työllistäväksi valtakunnalliseksi konserniksi.

Mukana logossa on edelleen säväys Katrin ajalta – vuonna 1880 nuoren Katri Antellin Oulun torilta alkanut tarina jatkuu yhä tänään. Logon on suunnitellut mainostoimisto Avalonin Art Director Pia Paldanius-Koivikko. Aiempi, suunnittelun pohjana toiminut logo on Oulun Lyseon entisen kuvaamataidon opettajan Mikko Asunnan vuonna 1948 suunnittelema ja käsin sommittelema.

Logomuutoksen yhteydessä Katri Antell Oy:n toisen tytäryhtiön, Antell-Catering Oy:n, nimi muutetaan Antell-Ravintolat Oy:ksi. Uusi nimi Antell-Ravintolat Oy vastaa yrityksen ydinliiketoimintaa, ja siinä korostuu yrityksen suomalainen alkuperä. Sana catering viittaa juhlapalveluun, kun Antell-Ravintolat Oy:n liiketoiminta keskittyy pääasiassa henkilöstöravintoloihin. Yrityksen y-tunnus pysyy ennallaan. Emoyhtiö Katri Antell Oy:n sekä kahvila- ja leipomotoimintaa harjoittavan Antell-Leipomot Oy:n nimi pysyy samana. Sekä logo- että nimimuutos korostavat Antell-ravintoloiden, Antell-kahviloiden ja Antell-Leipomon toimimista yhtenäisenä Antell-perheenä. Uusi logo ja yritysnimi ovat käytössä välittömästi 13.6.2012 alkaen.

Asiakaslupaus ja slogan logouudistuksen taustalla

Antell on aidosti erilainen – Katrin jalanjälkiä vuodesta 1880 kunnioittaen. Antell lupaa asiakkailleen tehdä aidosti hyvää joka päivä; keskittyen vahvuuksiinsa ja omien asiakkaidensa tärkeimpiin odotuksiin.

”Antellin erottaa kilpailijoistaan ensisijaisesti aitous, joka Antellilla tarkoittaa aitoja raaka-aineita, aitoja ihmisiä ja aitoja makuja” avaa Antell-Ravintolat Oy:n toimitusjohtaja Tomi Lantto. Asiakaslupaus tiivistää Antellin ravintola- ja leipomotoiminnan ytimen. Asiakaslupauksesta tiivistetty slogan kuuluukin: Antell tekee aidosti hyvää. Kaikki konsernin liiketoiminnot toimivat myös jatkossa yhteisen Antell-brändin ja asiakaslupauksen sekä Antell-logon alla.

Antell-Ravintolat – Suomen parhaita yksilöllisiä henkilöstöravintoloita

Antell-ravintolaperheeseen kuuluu 113 yksilöllistä ravintolaa, joissa tarjoillaan 15 000 lounasta joka päivä. Jokaisessa ravintolassa Antellin ammattitaitoinen henkilökunta suunnittelee lounaslistan yksilöllisesti ravintolan omien asiakkaiden makumieltymysten mukaan. Antellin kokit tekevät ruoan aidoista raaka-aineista itse ravintolan omassa keittiössä – Antellilla kokin ammattitaito ja omat, asiakkaiden toiveiden mukaan maustetut reseptit ovat kunnia-asioita.

”Suomalaiset työssäkäyvät haluavat aidosti itte ravintolan keittiössä valmistettua ruokaa” kertoo toimitusjohtaja Tomi Lantto. Antell onkin valtakunnallisen TEP-yrityskuvatutkimuksen (Taloustutkimus, Työelämän päättäjät 2011) mukaan Suomen paras henkilöstöravintola-alan yritys. Antell-ravintoloissa palvelevat aidot antellilaiset ammattilaiset, joita yhdistävät herkät korvat, tilannetaju, mutkattomuus ja persoonallisuus.

Antell leipoo aamuisin luonnon omista raaka-aineista kuitutakuulla

Antell-Leipomoiden kaikkia tuotteita – ruokaleipää, kahvileipää sekä konditoriatuotteita – yhdistää ennen kaikkea aidoista raaka-aineista leivottu tinkimättömän herkullinen maku. Herkullisuuden lisäksi Antellin leipureiden sydämenasia on leipomotuotteiden tuoreus; Antell leipoo aamuisin, jotta mahdollisimman moni kuluttaja saa leivän tuoreena ja pehmeänä iltapäivällä lähikaupastaan.

”Antell on toiminut uranuurtajana leipäkellon kääntämisessä ja herättelee kuluttajia jälleen siihen, miltä maistuu aidosti tuore leipä” kertoo Antell-Leipomot Oy:n toimitusjohtaja Annukka Lantto. Antell on Pohjois-Suomen oma lähileipomo, jolle kotimaiset raaka-aineet, leipurit suomalaisessa leipomossa ja pohjoissuomalainen käsityötaito ovat kunnia-asioita.

Antellin kaikissa ruokaleipätuotteissa herkulliseen makuun ja tuoreuteen yhdistyy terveellisyys: Antell antaa ruokaleivilleen kuitutakuun, joka tarkoittaa, että kaikki Antellin ruokaleivät ovat kuitupitoisia ja yli puolet leivistä on runsaskuituisia. Antell leipoo luonnon omista raaka-aineista, ja leivontaan käytetyt jauhot tulevat Kinnusen lähimyllystä Utajärveltä. Kahvileipä- ja konditoriatuotteissa korostuvat herkullisuuden lisäksi Antellin vahva käsityötaito ja perinne – Oulu ei olisi Oulu ilman Katrin reseptillä rakkaudella leivottua omenahyvettä eikä runeberginpäivä runeberginpäivä ilman Antellin aitoa, arrakkipunssilla kostutettua Runebergintorttua.