Saavutettavuustyökalut

Antell tekee ja tukee Ihan tavallisia asioita

Julkaistu 20.5.2013

Antell-konserni (Antell-Ravintolat Oy, Antell-Leipomot Oy, Katri Antell Oy) tukee tukee tasavallan presidentin käynnistämää Ihan tavallisia asioita -hanketta, jonka tavoitteena on tehdä lasten ja nuorten arjesta turvallisempaa. Hankkeen ajatuksena on, että jokainen – niin yritys kuin yksittäinen ihminenkin – voi esittää itselleen kysymyksen: mitä minä voin tehdä muiden hyväksi? Kesällä 2013 Antell jakaa Ihan tavallisia asioita -vihkoja ravintoloissaan ja kahviloissaan ja kertoo omasta toiminnastaan nuorten tukijana.

– Antellin tavoite on tukea suomalaisten perheiden arkea ihan tavallisilla asioilla, kuten yhteisillä ruokahetkillä ja vaikkapa pullakahveilla. Yhteisöllisyyden kautta niin lapset, perheet kuin työyhteisötkin voivat paremmin, kertoo Antell-Ravintolat Oy:n toimitusjohtaja Tomi Lantto.

Vastuullisen, perheiden hyvinvointia tukevan liiketoiminnan lisäksi Antell tekee pitkäjänteistä työtä nuorten harrastusten tukijana: sponsorikohteina ovat useamman vuoden ajan olleet mm. partiolaiset, nuoret uimarit ja vammaisten sähköpyörätuolisalibandy. Jatkuvan tuen lisäksi Antell tukee yksittäisiä tapahtumia leipomon tuotelahjoituksin; esim. vuonna 2011 Oulun työttömien jouluruokailuun lahjoitettiin jopa 10 000 Antellin joulutorttua.

Sponsoroinnin ja tuotelahjoitusten lisäksi Antell tukee nuorten työelämään siirtymistä tarjoamalla eri oppilaitosten opiskelijoille ravintola- ja leipomoalan harjoittelupaikkoja valtakunnallisesti. Useita harjoittelijoita on myös palkattu harjoittelujakson jälkeen palkkatyöhön. Antellilla vaalitaan työpaikan hyvinvointia ja työssä viihtymistä, ja mahdollisiin ongelmiin työilmapiirissä tartutaan välittömästi.

– Nuoren aito ja onnellinen, elämisen arvoinen arki syntyy ihan tavallisista asioista, kuten onnistuneista ensimmäisistä työelämäkokemuksista, mielekkäistä harrastuksista ja arjen rutiineista – Antell haluaa omalta osaltaan tukea suomalaisia perheitä näiden asioiden toteutumisessa, tiivistää Antell-Leipomot Oy:n toimitusjohtaja Annukka Lantto.

Ihan tavallisia asioita -hanketta tukevat useat valtakunnalliset lasten ja nuorten järjestöt, muun muassa Mannerheimin lastensuojeluliitto, Suomen vanhempainliitto, Lastensuojelun keskusliitto, Väestöliitto, Suomen Partiolaiset ja Pelastakaa lapset ry.

Lisätietoa:

www.tavallisia.fi

Toimitusjohtaja Tomi Lantto, Antell-Ravintolat Oy, puh. 020 770 2070, tomi.lantto@antell.fi

Toimitusjohtaja Annukka Lantto, Antell-Leipomot Oy, puh. 020 770 2312, annukka.lantto@antell.fi

Viestintäpäällikkö Liisa Humalamäki, Katri Antell Oy, puh. 020 770 2318, liisa.humalamaki@antell.fi