Saavutettavuustyökalut

Rôtisseurs -nimityksiä Lasaretissa ja Antellilla

Julkaistu 29.8.2013

Hotelli-ravintola Lasaretin hotellijohtaja Anna Paakkari on nimitetty kansainvälisen Chaîne des Rôtisseurs – Paistinkääntäjät -järjestön Oulun voudiksi. Viisi vuotta Paistinkääntäjien Oulun voutina eli Voutineuvoston puheenjohtajana toiminut Antell-Ravintolat Oy:n toimitusjohtaja Tomi Lantto luovutti aiemman tehtävänsä Paakkarille lauantaina 24.8.2013. Samalla Lantto on valittu kansainvälisen Paistinkääntäjät -järjestön Suomen Puhemiehistön jäseneksi.

Paakkari on nimityksen myötä virallisesti Bailli de Oulu, ja käyttää voudin vihreitä käätyjä. Lantto on nyt Chargé de Missions, ja käyttää hallituksen jäsenen sinisiä käätyjä. Käädyt kertovat jäsenen statuksen organisaatiossa. Käätyoppaasta löytyy lisätietoa värikoodeista.

Paakkarin johtamalle ravintola Lasaretille on myönnetty myös Paistinkääntäjien korkein tunnustus, Paistinkääntäjien kilpi, joka on merkki ravintolan ruoka- ja palvelutuotteiden korkeasta tasosta. Ravintola Lasaretissa iso osa ruoanvalmistuksessa käytetyistä aineksista hankitaan lähialueen tuottajilta. Kokit hyödyntävät kunkin sesongin antimia ja kokeilevat, miten tuoreet maut saadaan parhaiten täydentämään toisiaan.

Chaîne des Rôtisseurs – Paistinkääntäjät on kansainvälinen gastronominen järjestö, jonka tarkoituksena on edistää alan ammattilaisten ja harrastajien yhteistyötä sekä kansainvälistä ja kansallista ruokakulttuuria. Järjestöön kuuluu yli 25 000 jäsentä noin 80 maassa. Oulun voutikuntaan kuuluvat Oulun lisäksi Kuusamon, Kainuun ja sekä Oulun eteläpuolen kunnat. Paistinkääntäjien kilpiravintoloiden listaus löytyy Paistinkääntäjien www-sivuilta.