Saavutettavuustyökalut

Antellista Icehearts ry:n Sydänkummi

Julkaistu 25.11.2014

Antell on sopinut Icehearts ry:n kanssa yhteistyöstä ja liittynyt yhdistyksen Sydänkummiksi. Sydänkummina Antell lahjoittaa 1000 euroa tyttötyön tukemiseen.

Syyskuussa järjestimme henkilökunnalle kyselyn, jonka tavoitteena oli selvittää antellilaisten toiveita konsernin vastuullisuustyöhön. Kyselyyn vastasi kaiken kaikkiaan 114 antellilaista. Tulosten perusteella antellilaiset haluavat tehdä vastuullisuustyötä vuonna 2014 rahalahjoituksen muodossa. Lahjoitus halutaan kohdistaa kotimaahan, lasten ja nuorten liikuntaharrastuksiin. Lisäksi antellilaiset toivovat, että tuettava kohde olisi joko valtakunnallinen tai Etelä-Suomessa.

“Antell on osa suomalaista yhteiskuntaa ja haluamme kantaa vastuuta sen hyvinvoinnista: ihmisistä, taloudesta ja ympäristöstä. Tätä työtä on tehty Antellilla jo Katrin ajoista lähtien.”, toimitusjohtaja Tomi Lantto kuvailee.

Icehearts-toimintamalli on pojille ja tytöille suunnattu varhaisen puuttumisen innovatiivinen toimintamalli. Se on pitkäkestoista ja ammatillista kasvun tukea lapsille ja perheille, jotka ovat tuen tarpeessa. Yksi ammatillisin perustein valittu joukkue toimii 12 vuoden ajan. Joukkuetta ohjaa kasvattaja, jolla on ammatillinen pätevyys joukkueen johtamiseen. Iceheartsin tavoitteena on ennaltaehkäistä osattomuutta, edistää sosiaalisia taitoja ja luoda lapsille pitkäkestoinen ja turvallinen aikuisen läsnäolo läpi kasvun nivelvaiheiden.

Antellin tukemaan joukkueeseen kuuluu 7-10-vuotiaita tyttöjä, jotka on valittu ryhmään sosiaalisin perustein. Kaikki ryhmän tytöt tarvitsevat erityistä tukea. Joukkue toimii Vantaalla. Joukkue kokoontuu neljänä päivänä viikossa muun muassa uimaan, luistelemaan ja askartelemaan.

“Vastaavaa toimintaa on järjestetty pojille jo yli 20 vuotta. Nyt tytötkin ovat saaneet oman joukkueen”, iloitsee joukkueen vetäjä Nelli Niemelä.

Edellä mainittu lahjoitus tehdään, aikaisemmin valittujen kohteiden lisäksi, joita ovat nuoret uimarit, partiolaiset, CP-vammaisten pyörätuolisalibandyjoukkue.

Lisätietoja Toimitusjohtaja Tomi Lantto,

tomi.lantto(at)antell.fi, puh. 020 770 2070