Saavutettavuustyökalut

Edustustarjoilut auttavat tekemään lähtemättömän vaikutuksen

Julkaistu 31.1.2017

Image for Edustustarjoilut auttavat tekemään lähtemättömän vaikutuksen

Tapahtumatarjoilut jäävät perinteisesti kaikkien vieraiden mieleen. Vaikuttavat tarjoilut auttavat varmistamaan, että tilaisuudesta jää osallistujille positiivinen mielikuva. Ruoka sen kaikissa muodoissaan on lähellä ihmisten sydämiä ja siten myös hyvä kanava yrityksille tehdä lähtemätön vaikutus. Tarjoilut ovat tehokas ja vaikuttava keino tuoda sidosryhmät lähemmäksi sekä yritystänne että arvojanne.

Oman näköinen tilaisuus

Edustustilaisuuksien visuaalinen toteutus on usein rakennettu vahvistamaan yrityksen brändiä ja tavoiteltua brändimielikuvaa, eikä tilaisuuden ruokatarjoilun tulisi olla poikkeus. Sen vuoksi on hyvä keskustella ja suunnitella yhdessä tilaisuuden tarjoilupalvelun kanssa siitä, millaisilla värivalinnoilla ja tarjoilusommitteluilla saadaan juuri teidän yritystänne parhaiten kuvaava tarjoilukokonaisuus aikaiseksi.

Yrityksen brändiä vastaavien värien käyttäminen tarjoilun toteutuksessa onkin hyvä, muttei ainoa keino toteuttaa juuri kyseisen yrityksen näköinen tapahtuma. Myös tarjoilujen toteutuksella on merkitystä. Vaikka perinteiset kahvi ja pulla ovatkin turvallinen ratkaisu, tilaisuuksia suunnitellessa olisi kuitenkin hyvä miettiä, millaiset tarjoilut ovat aiemmin tehneet itseesi vaikutuksen.

Jokaiselle jotakin

Edustustilaisuuksien tarjoiluja suunnitellessa on lupa käyttää rohkeutta ja harkita jotain perinteisestä tarjoilusta poikkeavaa. Terveellisten valintojen suosiminen sekä erilaiset pinnalla olevat ruokavaliot ovat johtaneet siihen, että perinteinen makea tarjoiltava ei enää teekään kauppaansa niin kuin vielä joitakin vuosia sitten. Henkilöstöravintolat ja muut palveluntarjoajat ovatkin varautuneet näihin laajentamalla tarjontaansa esimerkiksi erikoiskahvien, pikkusuolaisten sekä terveellisten vaihtoehtojen, kuten hedelmien, pähkinöiden ja pirtelöiden piiriin.

Yksi keino siihen, että jokaiselle tilaisuuteen osallistujalle löytyy varmasti jotain tarjottavaa, on tarjota henkilöstölle ja yrityksessä vieraileville monipuolisesti erilaisia tarjottavia jatkuvasti päivitettävästä ”kokousbuffasta”, josta jokainen osallistuja voi valita juuri omaan suuhun sopivaa tarjoiltavaa.

Keino ilmaista arvoja sekä vahvistaa brändimielikuvaa

Erilaisten tilaisuuksien tarjoilujen valinnalla on mahdollisuus viestiä myös tilaisuuteen osallistujille yrityksen arvoista, jotka he usein sisäistävät joko tietoisesti tai alitajuntaisesti. Esimerkiksi ympäristöystävällisyyttä on mahdollista korostaa suunnittelemalla tilaisuuden mahdollisimman vähän ruokahävikkiä tuottavaksi.

Edustustilaisuuksien tarjoiluihin panostaminen on merkittävä kanava myös yrityksen brändimielikuvan vahvistamisessa.

Tapahtumakohtaisesti räätälöityä ja tehokkaasti suunniteltua tarjoilua

Tarjoilut ovat tärkeässä roolissa kaikissa tapahtumissa aina pienistä kokouksista suurin edustustilaisuuksiin saakka, oli kyseessä sitten julkinen verkostoitumistilaisuus sidosryhmien kanssa, neuvottelut potentiaalisten asiakkaiden kanssa tai vaikka oman yrityksenne pikkujoulut.

Erilaiset tilaisuudet vaativat erilaiset tarjoilut, ja siksi on tärkeää suunnitella juuri resurssejanne ja tavoitteitanne vastaavat palvelukokonaisuudet erilaisiin tilaisuuksiin. Tarjoilujen toteutus laadukkaasti, mutta mahdollisimman kustannustehokkaasti vaatii osaamista ja kokemusta. Luotettava juhla- ja kokoustarjoilun toimittaja ymmärtää tilaisuuksien ja järjestäjien erilaisia tarpeita, räätälöiden juuri kyseisen tapahtuman raameihin soveltuvat, laadukkaat tarjoiluratkaisut.