Saavutettavuustyökalut

Motivoitunut keittiömestari on avain iloiseen ja asiakaslähtöiseen ravintolaan

Julkaistu 21.2.2017

Image for Motivoitunut keittiömestari on avain iloiseen ja asiakaslähtöiseen ravintolaan

Hyvä ruoka määrittää hyvän ravintolan, mutta kuka ravintoloissa määrittää hyvän ruuan? Jokaisen annoksen takana on ravintolan henkilökunta, joka jatkuvasti etsii uusia ideoita tarjoillakseen asiakkailleen entistä parempaa ja maistuvampaa ruokaa. Henkilökunnasta keittiömestari on se asiakkaiden kanssa päivittäin keskusteleva ruokien sankari, joka valvoo, että jokainen tarjoiltava ruoka saavuttaa täyden potentiaalinsa.

Ideasta tarjoiltavaksi

Keittiömestari tekee jokaisen tarjoiltavan ruuan eteen suuresti töitä eikä mikään ruoka synny täysin valmiista resepteistä. Tarjoiltavien kehittäminen on jatkuva prosessi, jossa keittiömestari on avainroolissa. Uusia ideoita etsitään kaiken aikaa muun muassa lukemalla alan lehtiä ja julkaisuja, jonka jälkeen ideat muutetaan todeksi yhdessä taitavien kokkien kanssa.

Keittiömestari on ravintoloiden innovoija, joka uskaltaa kokeilla uutta, kuten etnisiä ruokia, erilaisia salaatteja tai muuten uudistettuja tarjoiluja. Keittiömestari ymmärtää asiakkaidensa ruokailutottumuksia sekä haluja kokeilla uutta ja vastaa tähän toiveeseen luomalla tasapainoisen ruokalistan uutuuksien ja perinteisien ruokien välille.

Maistuvaa ruokaa vakaalla ohjastuksella

Jokainen tarjoiltava ruoka syntyy asiakkaiden toiveiden pohjalta ja siksi keittiömestari valvoo, että asiakkaiden toiveisiin reagoidaan nopeasti ja tulevat tarjoilut tehdään juuri heidän makunsa mukaisiksi. Valvonta- ja innovointiprosessit eivät kuitenkaan toteudu pelkällä ajatuksen tasolla – jokainen uusi annos testataan, maistetaan ja kehitetään tämän pohjalta täyteen potentiaaliinsa keittiömestarin osaavan opastuksen alla. Keittiömestarin tavoitteena on suunnitella asiakkailleen maistuvimmat tarjoilut ja ohjata henkilökuntaa parhaiden ruokien toteuttamisessa.

Keittiömestari ei ohjaa vain parhaiden ruokien valmistuksessa, vaan auttaa myös työyhteisöään kehittymään täyteen potentiaalinsa. Keittiömestari opastaa, auttaa, neuvoo ja motivoi ravintolan henkilökuntaa kaiken aikaa, taaten koko ravintolan toimimisen täydellä teholla ja osaamisella. Intohimoinen keittiömestari varmistaa, että kaikkien osa-alueiden toiveisiin on vastattu aina asiakkaista henkilökuntaan saakka.

Erinomainen työ ansaitsee tunnustuksensa

Antell-Ravintoloiden Petra Vuolaspuro on palkittu ravintola-alan ammattilehden Aromin vuotuisessa PRO-kilpailussa vuoden 2017 parhaana ammattikeittiön kokkina. Kilpailun tuomaristo koostuu ravintola-alan ammattilaisista sekä alan puolestapuhujina tunnetuista yhteiskunnallisista vaikuttajista. Tunnustuspalkinnon valintakriteereinä ovat ammattitaidon lisäksi esikuvallisuus ja asenne. PRO-palkittujen nimekkääseen joukkoon kuuluu alan valovoimaisimpia tähtiä, kuten Tomi Björck, Hans Välimäki, Henri Alén, Tero Mäntykangas ja Pekka Terävä.

Tämä on jo viides kerta, kun antellilainen palkitaan PRO-kilpailussa oman kategoriansa parhaana. Tunnustus julkistettiin Aromin PRO-Gaalassa 26. tammikuuta.

Paljon onnea Petralle voitosta!

Lue lisää Petran voitosta ja PRO-palkinnosta täältä!