Saavutettavuustyökalut

Henkilöstöravintola mukana arjessa ja juhlassa

Julkaistu 4.5.2017

Image for Henkilöstöravintola mukana arjessa ja juhlassa

Henkilöstöravintolan merkitys yrityksen työntekijöille on selkeä – maistuva ruoka houkuttelee työntekijöitä ylläpitämään säännöllistä ruokarytmiä ja syömään terveellisesti, parantaen siten vireystilaa ja työssä jaksamista. Henkilöstöravintola voi kuitenkin olla paljon enemmän kuin pelkkä pysähdyspaikka lounaalle. Parhaimmassa tapauksessa henkilöstöravintola tukee työntekijän hyvinvointia niin arjessa kuin juhlassa.

Tarjoilut omiin juhliin Antell-henkilöstöravintolan kautta

Aiemmassa artikkelissamme käsittelimme sitä, miten henkilöstöravintola voi tukea yritystä tapahtumissa ja niiden tarjoiluissa. Kattavaa palvelua tarjoava henkilöstöravintola kuitenkin ulottaa apunsa asiakasyrityksen lisäksi myös ravintolassa asioivien työntekijöiden arkeen. Henkilöstöravintola voi esimerkiksi tarjota työntekijöille mahdollisuuden vähentää työtaakkaansa tarjoamalla mahdollisuuksia tapahtumatarjoilujen tilaukseen helposti omasta henkilöstöravintolastaan.

Oli kyseessä sitten ristiäiset, valmistujaiset tai vaikkapa tupaantuliaiset, työntekijä voi helposti ostaa juuri omaan tilaisuuteensa sopivan kokonaisuuden napattavaksi mukaan matkalla töistä kotiin. Henkilöstöravintolan ammattitaitoinen henkilökunta loihtii helposti niin kakut, pikkuleivät, salaatit kuin suolaiset purtavat työntekijän tarpeiden mukaan, laadukkaista valmistusaineista. Helppous ja laatu ovat työntekijöille suunnatuissa palveluissa etusijalla myös heidän arkeensa kohdistetuissa palveluissa.

Tarvittaessa henkilöstöravintola voi järjestää tarpeen tullen myös tilaisuuden tarjoilut, taaten sujuvan ja mutkattoman juhlan kulun. Osa henkilöstöravintoloista vuokraa tilojaan ilta- ja viikonloppukäyttöön paitsi yrityksille myös työntekijöille. Kun juhlat järjestetään henkilöstöravintolassa, helpottuvat työntekijän arjen haasteet entisestään valmistelujen tai jopa koko tapahtuman vetovastuun siirtyessä toiselle osapuolelle.

Henkilöstöravintola tukee jatkuvaa hyvinvointia

Terveellinen ruokavalio on tärkeä osa hyvinvointia ja työssä jaksamista, ja siksi on tärkeää, että työntekijöiden nauttiman ruoan ravintoarvot ovat kohdallaan myös vapaa-ajalla. Henkilöstöravintolan henkilökunta jakaakin mielellään osaamistaan ja vinkkejä ruokavalioon sekä ruoanlaittoon liittyen.

Tyytyväiset asiakkaat ovat niin asiakasyrityksen kuin koko henkilöstöravintolan toiminnan perusedellytys, ja siksi tavoitteena on houkuttelevan tarjoaman sekä laadukkaiden ainesosien avulla auttaa koko yhteisön työhyvinvoinnin kehittämisessä.

Haluatko lisätietoja?

Lataa oppaamme Työhyvinvoinnin ABC saadaksesi lisätietoja siitä, mikä vaikutus ruokailulla on työhyvinvointiin.