Saavutettavuustyökalut

Henkilöstöravintola tukena työelämän muutoksissa

Julkaistu 18.7.2017

Image for Henkilöstöravintola tukena työelämän muutoksissa

Edellisessä artikkelissamme kävimme läpi uusia ja erilaisia palaverimuotoja työn tehostajana. Vaikka etäpalaveri on parhaimmillaan se kaikista taloudellisin vaihtoehto, tarvitsee sekin toimiakseen miellyttävän ympäristön.

Kuinka uusiin työskentelytapoihin mukautuva henkilöstöravintola voi tehostaa myös etäpalaverin kulkua ja tukea samalla työhyvinvointia?

Hyvin suunniteltu tila mukautuu työn vaatimuksiin

Henkilöstöravintola on tulevaisuudessa yhä enemmän myös työtila, jonka toimivuus varmistetaan loppupeleissä varsin yksinkertaisilla asioilla, kuten esimerkiksi takaamalla hyvät yhteydet sekä riittävä määrä sähköpistokkeita.

Ravintolan huonekalut on niin ikään helppo suunnitella mukautuvaksi erilaisten kokousten tarpeisiin. Yksittäinen Skype-palaveri tai hiljainen työskentelyhetki ovat helposti toteutettavissa ravintolan kulmapöydässä. Webinaarien yleistyessä hyvin suunniteltu ja akustiikaltaan harkittu henkilöstöravintola sopii keskittyneeseenkin kuuntelemiseen.

Yksin tai yhdessä

Henkilöstöravintola sopii hyvin myös epävirallisten tapaamisten ja palaverien järjestämiseen. Kiireisen päivän keskellä tilan vaihtaminen virkistää, luo vaihtelua ja inspiroi. Melkein mikä vain tila, jossa voi istahtaa kahvikupin ääreen, sopii ei-arkaluontoiseen keskusteluun neuvotteluhuonetta tehokkaammin.

Jo työpaikalle tuleminen asettaa työntekijän tiettyyn mielentilaan, joka valitettavan usein on kiireinen ja stressaavakin. Henkilöstöravintola puolestaan linkittyy palaveritilanakin mielikuvissa lounashetken hengähdystaukoon lisäten näin työhyvinvointia.

Lounasajan ulkopuolella

Joustava henkilöstöravintola mukautuu myös tarjottaviensa puolesta moneen tarpeeseen. Tulevaisuudessa työpäivä on yhä harvemmalla aikataulultaan ja pituudeltaan perinteinen. Myös työn ja vapaa-ajan sekoittuminen tulee vaikuttamaan siihen, kuinka palaverit ja niihin liittyvät tarjoilut kannattaa kustannustehokkaasti suunnitella.

Parhaimmillaan henkilöstöravintola on uskottava valinta myös yhteistyötapaamisille. Järjestelyistä tulee helppoja, kun tarjoiluita ei tarvitse tilata ja miettiä jokaiselle osallistujalle erikseen, vaan jokainen osallistuja voi valita juuri hänen mieltymyksiinsä sopivan tarjottavan. Mahdollisuus neuvotteluun esimerkiksi runsaan aamiaisen äärellä tuo myös lisää liikkumavaraa loppupäivän aikataulujen suunnitteluun.

Henkilöstöravintola tuo siis joustavuutta kiireisiin palaveripäiviin myös ruoan suhteen. Tarjolla on terveellistä ja ravintorikasta välipalaa, kun yhä useamman työtunnit ajoittuvat palavereineen lounasajan ulkopuolelle ja liikkuvasti työpaikan ulkopuolelle. Kun palaverien välissä henkilöstöravintolasta saa napattua itselleen kätevästi mukaan täyttävää välipalaa, tai työpäivän päätteeksi pikaista haukattavaa ennen illan harrastuksia tai vaikka koko perheen iltaruuan, on tällä suuri vaikutus vireystilaan sekä jaksamiseen.

Haluatko lisätietoja?

Ota meihin yhteyttä, niin kerromme mielellämme lisää henkilöstöravintolapalveluistamme yrityksille!