Saavutettavuustyökalut

Kuinka nauttia vuoden viimeisistä viikoista?

Julkaistu 15.12.2017

Image for Kuinka nauttia vuoden viimeisistä viikoista?

3 vinkkiä rauhallisempaan joulunodotukseen

Vaikka vuoden pimeimpään aikaan ajoittuva ihana joulun juhla on pyhitetty levolle ja rauhalle, hiipii monen mieleen silti salakavala stressi. Jouluun valmistautuminen voi tuntua loputtomalta tehtävälistalta – ensin joululahjat, sitten siivous, koristelut ja kaiken päälle vielä jouluruoat. Lisäksi pitäisi ennättää vielä kyläillä jokaisen sukulaisen luona, muistaa rentoutua ja lukea kaikki vuoden aikana pölyttymään unohtuneet kirjat. Vaikka joulupuuhastelu olisikin mieluisaa, voi kaiken tekemisen keskellä olla vaikea rauhoittua nauttimaan hetkestä. Listasimme tähän artikkeliin kolme konstia, joilla ennätät vielä varmistaa itsellesi levollisemman joulunodotuksen.

Hyödynnä vaivattomat nettikaupat

Osa meistä hankkii esimerkiksi joululahjoja ympäri vuoden, toinen taas alkaa keräämään idealistaa jo juhannuksena. Ei kuitenkaan syytä huoleen, vaikka et olisi ennättänyt uhrata joululahjoille loppuvuoden kiireiden keskellä vielä ajatustakaan. Jos pelkkä ajatuskin kauppakeskusten hälyisyydestä saa hien otsallesi, kannattaa hyödyntää verkkoasiointia. Takuuvarmat lahjakortit saa tilattua näppärästi sähköpostiin ja jokaista ilahduttavan herkkukorin suoraan kotiovelle.

Ja jos joulutervehdysten lähettäminen meinaa jäädä aina viimeiseen päivään, ei mikään estä korvaamasta perinteistä korttia vaikkapa pikaviestisovelluksessa lähetetyllä jouluisella kuvalla.

Muista maistuva ja perinteitä kunnioittava valmisruoka

Muista, että rentouttavaan jouluun ei kuulu resepteistä stressaaminen tai uunin ääressä hikoileminen. Monet jouluherkut voi ajan säästämiseksi myös hankkia etukäteen, sillä ne säilyvät pakkasessa aina aattoiltaan saakka. Jos taas nautit jouluisista leivonta-askareista, Antellin valmiiksi kaulitusta voitaikinasta paistat lehtevät ja maukkaat joulutortut.

Nykyään valmiina löytyvät perinteiset joululaatikot ovat maistuva valinta, ja tuntien ahertamisen sijaan voit esimerkiksi nautiskella sohvalla lämpimän mukillisen glögiä. Ulkoistamalla osan ruoanlaitosta säästät paljon aikaa ja vaivaa, ja kattauksen viimeistelet tarjoilemalla valmiit laatikot kauniissa tarjoiluastioissa.

Jos päänvaivaa aiheuttaa joulukyläilyiden tuomiset, ihana joululeipä on nopea napata mukaan vaikka kauppareissulta. Aromikas joululeipä on oiva tuliainen joka kotiin – myös tästä perinneherkusta löydät Antellin itte tehdyn ja mehevän vaihtoehdon.

Yhteiset hetket työporukalla

Jos kaipaat loppuvuoden viikkoihin lisää rentouttavia hetkiä, tehkää työporukalla uusia jouluperinteitä pikkujoulujen rinnalle. Miten olisi yhteinen joulubrunssi tai vaikkapa joulukalenteri? Joulun tunnelmaan pääsee pysähtymällä nauttimaan yhteisistä hetkistä, pienestä stressistäkin huolimatta. Lisää mukavia hetkiä kiireisiin viikkoihin saa myös yhteisillä tauoilla ja lounashetkillä henkilöstöravintolassa, jossa sesongin maut ja värit näkyvät. Kun joulua edeltäville viikoille luo uusia perinteitä ja luopuu kaikesta ylimääräisestä, huomaat pian keskittyväsi vain niihin jouluaskareisiin, jotka aidosti tuottavat iloa pimeyden keskelle.