Saavutettavuustyökalut

Lounasravintola tukee arjen tärkeintä rutiinia

Julkaistu 29.3.2018

Image for Lounasravintola tukee arjen tärkeintä rutiinia

Työnteko muuttuu, ja työpaikkaruokailun tulee taipua uuden ajan tarpeisiin. Säännöllinen ateriarytmi ja terveellinen lautasmalli ovat lähes jokaiselle itsestään selviä, mutta helposti arjen kiireessä unohtuvia asioita. Vaikka välipalaistuminen on yksilöllisestä työrytmistä seuraava luonnollinen ilmiö, on syytä muistaa nauttia työpäivän aikana myös kattavampi ateria. Hyvä lounas voi olla päivän ensimmäinen lämmin ruoka, joka auttaa jaksamaan iltaan saakka. Sopivan annoskoon ja lautasmallin lisäksi hyvään lounastaukoon kuuluu myös paljon muuta – tässä artikkelissa kerromme, mistä erinomainen lounastauko on tehty!

Hyvä lounashetki tukee yksilöllistä rytmiä

Ruokatottumukset ovat henkilökohtaisia, joten kaikille ei sovi syödä lounasta perinteiseen tapaan puoliltapäivin. Nykyajan työelämään kuuluu monilla aloilla, että työpäivät ovat aina hieman erilaisia. Siksi lounaan tulee kulloinkin tukea juuri sen päivän haasteita, eikä ateria voi olla joka päivä ihan samanlainen tai samalla kellon lyömällä. Toisinaan hiilihydraattipitoinen pasta antaa juuri sen energian mitä päivään tarvitaan, joskus taas kevyempi salaatti tukee päivän tavoitteita paremmin.

Hyvän lounaan tunnusmerkkeihin kuuluu, että sen voi nauttia juuri silloin, kun itse haluaa. Tärkeintä on, että kiireisen työpäivän keskellä palauttavalle tauolle voi varata riittävästi aikaa. Arki helpottuu, jos lounasta on saatavilla juuri silloin kuin itse haluaa ja työpisteen lähellä. Siirtyminen lounasravintolaan toimii myös ajatuksia ja jalkoja virkistävänä taukona.

Lounasravintolassa viihdytään myös yhdessä

Lounastarjottimen sisällön lisäksi voi miettiä, mitä muuta toistuva rutiini pitää sisällään. Jotta tärkeästä ateriasta tulee myös virkistävä tauko, kannattaa keskittyä kännykän selaamisen sijaan nauttimaan hyvistä mauista tai vaikka keskustelusta kollegan kanssa. Yhteinen ruokailu auttaa verkostoitumaan muiden kanssa ja tutustumaan työkavereihin hieman paremmin. Lounashetki on luonteva aika vaihtaa kuulumisia myös työn ulkopuolisista asioista.

Toisaalta lounaalla myös työhön liittyviä pulmia voi pohtia yhdessä muiden kanssa. Lounastauolla saatat istahtaa juuri sen kollegan viereen, jonka kanssa ratkaisette yhdessä mieltäsi koko aamupäivän askarruttaneen ongelman.

Yksilöllisen työrytmin vuoksi jokaisen ei voi kuitenkaan olettaa kokoontuvan lounaspöydän ääreen aina samaan aikaan. Ehkä teidän työtiimillenne sopii parhaiten yhteinen lounashetki perjantaisin lähestyvän viikonlopun kunniaksi? Sosiaalisen hyvinvoinnin kannalta yhdessä ruokailu on yksi parhaista teoista, minkä työviikon aikana voi tehdä.