Saavutettavuustyökalut

Antell keskittyy ravintolaliiketoimintaan ja luopuu leipomosta

Julkaistu 24.5.2018

Antell keskittyy jatkossa kasvavaan ja kehittyvään ravintola- ja kahvilaliiketoimintaansa. Antellilla on valtakunnallisesti noin 100 henkilöstöravintolaa ja useita kahviloita. Konserniin kuuluvan Antell-Leipomot Oy:n liiketoiminta tullaan lopettamaan hallitun alasajon kautta.

Antell-Leipomot Oy:ssä on käyty koko leipomon henkilöstöä koskevat yhteistoimintaneuvottelut, joiden päätteeksi lopettamispäätös on tehty.

”Leipomotuotteillamme on ollut kysyntää ja olemme kasvaneet viime vuosina voimakkaasti. Kulurakenteemme on kuitenkin liian raskas emmekä toimialan markkinamurroksessa ole pystyneet kannattavaan toimintaan. Leipomoliiketoiminta on ollut jo useita vuosia tappiollista”, toimitusjohtaja Tomi Lantto toteaa.

Antellin leipomo sijaitsee Oulussa ja irtisanomiset koskevat 101:tä työsuhdetta.

”Meillä on suru toiminnan lopettamisesta. Olemme erityisen pahoillamme upean, ammattitaitoisen henkilöstömme puolesta”, varatoimitusjohtaja Annukka Lantto sanoo.

”Perheyrittäjinä koemme vastuuta siitä, että Antell kehittyy ja säilyy elinvoimaisena seuraaville sukupolville. Muutoksen äärellä tunnemme kiitollisuutta pitkäaikaisia asiakkaita ja yhteistyökumppaneita kohtaan heidän sitoutumisestaan. Huolehdimme luonnollisesti kaikista leipomon sitoumuksista loppuun asti”, Annukka Lantto jatkaa.

Leipomo toimii normaalisti ja Antellin leipomotuotteita on saatavilla päivittäistavarakaupoista sekä Antellin kahviloista ja ravintoloista elokuun loppuun saakka.

Antellin tulevaisuudesta Tomi Lantto summaa näin: ”Henkilöstöravintolamme ja kahvilamme vastaavat jo nyt yli 85 %:a Antellin liikevaihdosta. Yksi vahvuuksistamme on omissa keittiöissä valmistettu itte tehty ruoka. Näemme paljon tulevaisuuden potentiaalia siinä, miten meidän yksilöllinen toimintatapamme vastaa muuttuvan työelämän ja muuttuvan kuluttajakäyttäytymisen vaatimuksiin.”

Antell on valtakunnallinen, vuonna 1880 perustettu henkilöstöravintola-, kahvila- ja leipomoalan perheyritys, jonka pääkonttori sijaitsee Oulussa. Konsernin liikevaihto on 52,4 milj. euroa (2017). Antell-Leipomot Oy:n liikevaihto on 7,5 milj. euroa (2017). Koko konserni työllistää noin 600 henkilöä.

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Tomi Lantto, p. 020 770 2070, tomi.lantto(at)antell.fi
Varatoimitusjohtaja Annukka Lantto, p. 020 770 2312, annukka.lantto(at)antell.fi
Markkinointi- ja viestintäjohtaja Mari Kähkönen, p. 020 770 2076, mari.kahkonen(at)antell.fi