Saavutettavuustyökalut

Antellin Omenahyveen valmistus jatkuu Truben leipomossa

Julkaistu 23.8.2018

Image for Antellin Omenahyveen valmistus jatkuu Truben leipomossa

Antellin suosituimman klassikkotuotteen Omenahyveen valmistus jatkuu.

Antell-Leipomoiden toiminnan päättyessä Antell ja F.K.Trube Oy ovat sopineet Omenahyveen valmistuksen siirtymisestä Truben leipomoon Kuopioon. Omenahyveen resepti on Suomen vanhin käytössä oleva täytekakkuresepti.

”Omenahyveen jatko markkinoilla on ollut tärkeää niin kuluttajille kuin meille itsellemmekin. Voimme todeta, että Omenahyve sai arvoisensa kodin yli satavuotiaassa perheyrityksessä”, Antellin varatoimitusjohtaja Annukka Lantto iloitsee. ”Trube on tunnettu konditoriatuotteiden laadukkaasta käsityöosaamisesta.”

”Omenahyve valmistetaan jatkossakin alkuperäisen ohjeen mukaan marengista, omenalohkoista ja vaniljakreemistä”, Truben toimitusjohtaja Sami Kemiläinen kertoo.

”Antellin Omenahyve sopii erinomaisesti Truben tuotevalikoimaan ja tavoittelemme sille valtakunnallista jakelua. Joka tapauksessa Omenahyvettä saa jatkossakin Antellin ravintoloista ja kahviloista.”

Antell keskittyy jatkossa kasvavaan ja kehittyvään ravintola- ja kahvilaliiketoimintaansa, joka on noin 85 % konsernin kokonaisliikevaihdosta. Antellilla on valtakunnallisesti noin 100 henkilöstöravintolaa ja useita kahviloita. Konserniin kuuluvan Antell-Leipomot Oy:n liiketoiminta lopetetaan hallitun alasajon kautta.

Leipomotoiminnan päätyttyä Oulussa sijaitsevaan tuotantotilaan etsitään uusi toimija. Antellin lounasravintola ja konsernin hallinnolliset toiminnot jatkavat edelleen Poratiellä sijaitsevassa kiinteistössä.

”Leipomon viimeiset päivittäistavarakaupan toimitukset lähtevät elokuun lopussa. On tullut aika kiittää leipomotuotteidemme asiakkaita, yhteistyökumppaneita ja henkilöstöä yhteisestä matkasta”, Annukka Lantto sanoo. ”Antellin tarina jatkuu herkullisten makunautintojen äärellä ravintoloissa ja kahviloissa.”

F.K. Trube Oy on pulla- ja konditoriatuotteisiin erikoistunut leipomo, jonka historia ulottuu vuoteen 1913. Tuotteillemme on myönnetty kotimaisuudesta kertovat Avainlippu ja Hyvää Suomesta -merkit ja ne ovat myynnissä vähittäiskaupoissa kautta maan. Leipomomme sijaitsee Kuopiossa ja työllistämme noin 40 henkilöä.

Antell on valtakunnallinen, vuonna 1880 perustettu henkilöstöravintola-, kahvila- ja leipomoalan perheyritys. Perusarvomme on aitous kaikessa toiminnassamme. Haluamme tarjota herkullisia makunautintoja ja olla erinomainen työyhteisö. Pääkonttorimme on Oulussa. Liikevaihtomme on 52,4 milj. euroa, ja palveluksessamme on noin 600 osaavaa ammattilaista. Antell keskittyy jatkossa kahvila- ja ravintolaliiketoimintaan ja leipomotoimintamme loppuu vuoden 2018 aikana.

Lisätietoja:
Trube, Toimitusjohtaja Sami Kemiläinen, p. 044 7668 365, sami.kemilainen@trube.fi
Antell, Varatoimitusjohtaja Annukka Lantto, p. 020 770 2312, annukka.lantto@antell.fi
Antell, Toimitusjohtaja Tomi Lantto, p. 020 770 2070, tomi.lantto@antell.fi