Saavutettavuustyökalut

Antell Kiillon henkilöstöravintolalle Joutsenmerkki

Julkaistu 20.8.2019

Image for Antell Kiillon henkilöstöravintolalle Joutsenmerkki

Antell Killlon henkilöstöravintolalle on myönnetty Joutsenmerkki. Joutsenmerkitty ravintola ottaa ympäristön kokonaisvaltaisesti huomioon ja täyttää Joutsenmerkin tiukat vaatimukset.

”Henkilöstöravintolan työssä ympäristökuormituksen vähentämiseksi on asiakkailla iso rooli. Kiillon ympäristölähtöinen toimintakulttuuri mahdollisti ravintolamme Joutsenmerkin”, Antellin aluepäällikkö, team lead Merja Elfvengrén toteaa.

Joutsenmerkki edellyttää, että ravintola tekee jatkuvasti toimenpiteitä energian- ja vedenkulutuksen, jätemäärien sekä kemiallisten tuotteiden käytön vähentämiseksi. Mahdollisimman moni käytettävistä tuotteista on ympäristömerkittyjä. Antell-ravintolassa käytetään Kiillon ympäristömerkittyjä puhdistusaineita.

Ravintolan tarjonnassa kiinnitetään tarkkaa huomiota koko ruokaketjuun raaka-aineista hävikkiin.

”Erittäin ajankohtaiset ruokahävikkiasiat on hoidettu Antellissa esimerkillisesti. Syntynyttä ruokahävikkiä mitataan ja suureen hävikkimäärään reagoidaan erilaisin toimenpitein. Ruokalistan suunnitteluun kiinnitetään huomiota ja ruokaa valmistetaan ja tarjotaan esille vaiheittain. Lounaalta mahdollisesti jäänyttä ruokaa myydään mukaan edullisesti ja asiakkaille kerrotaan pienemmän ruokahävikin tärkeydestä”, Ympäristömerkintä Suomen toimitusjohtaja Riikka Holopainen iloitsee.

”Kiilto viettää tänä vuonna 100-vuotisjuhlaansa, Antell täyttää ensi vuonna 140 vuotta. Näitä kahta suomalaista perheyhtiötä yhdistävät selkeät arvovalinnat. Me Kiillossa arvostamme vastuullista ja välittävää jatkuvan kehittämisen yrityskulttuuria ja sitä edellytämme myös yhteistyökumppaneiltamme”, Kiillon talousjohtaja Arto Raivio painottaa.

Joutsenmerkki on Suomen tunnetuin ympäristömerkki ja yksi Suomen arvostetuimmista brändeistä. Joutsenmerkki viettää tänä vuonna 30-vuotisjuhlaansa.

 

Lisätietoja:

Antellin aluepäällikkö, team lead Merja Elfvengrén, p. 020 770 2068, merja.elfvengren@antell.fi

Kiillosta executive assistant Tiina Niemi, p. 040 7118 169, tiina.niemi@kiilto.com

Ympäristömerkintä Suomen toimitusjohtaja Riikka Holopainen, p. 040 5710 364, riikka.holopainen@ecolabel.fi