Saavutettavuustyökalut

Kreikka tuoksuu ja maistuu Antellin ravintoloissa 11.-15. marraskuuta

Julkaistu 4.11.2019

Image for Kreikka tuoksuu ja maistuu Antellin ravintoloissa 11.-15. marraskuuta

Suljepa silmäsi ja kuvittele eteesi lempeästi aaltoileva Välimeri, jonka ylle punaisena hehkuva aurinko laskeutuu. Lämmin, pehmeä tuuli hyväilee ihoasi. Laineet lyövät kuohahtaen rantaan ja ilmassa tuoksuvat aromikkaat yrtit, valkosipuli ja kiviuunissa paahtuva naudanpaisti. Iloinen puheensorina ja nauru täyttävät ilman.

Näihin tunnelmiin pääset keskellä Suomen pimeintä syksyä, kun Antellin ravintoloissa vietetään  Kreikka-teemaa. Ruokalistalla on silloin meheviä kreikkalaisia makuja ja hyvää tunnelmaa.

asmo

Makumuistoja lomamatkalta

Antell-ravintoloiden keittiömestari Asmo Nikula suunnittelee ruokalistaa oma Kreikan matka mielessään.

”Kävimme Rhodoksella syömässä paikallisessa tavernassa ja ihastuin siellä mehevän lihapadan makuun. Ruokailun jälkeen kysyin Fotini-nimiseltä kokilta mistä ruuasta oli kyse. Hän kertoi, että syömäni annos oli nimeltään giouvetsi. Se on perinteistä kreikkalaista maalaisruokaa parhaimmillaan”, Asmo sanoo.

Fotini kirjoitti paperilapulle ohjeet giouvetsin valmistamiseen. Naudanpaistia ja riisipastaa haudutetaan pitkään uunissa, eikä oliiviöljyssä, tomaatissa, valkosipulissa ja kypsytetyssä juustossa säästellä.

Suomeen palattuaan Asmo kokeili annoksen valmistamista kotikeittiössään ja etsi juuri oikeanlaista makumaailmaa. Nyt giouvetsi alkaa olla samanmakuinen kuin rhodokselaisessa tavernassa.

Marraskuussa sitä pääsee maistamaan myös Antellin ravintoloissa.

asmo

Maukasta ruokaa ja yhdessäoloa

Munakoisoa, tomaattia, naudan- ja lampaanlihaa, aromikkaita yrttejä, valkosipulia, oliiveja, hunajaa, juustoja… Kreikkalainen keittiö rakentuu rehellisten ja yksinkertaisten raaka-aineiden ympärille. Ruokalistalla on paljon kasviksia, pitkään haudutettuja pataruokia ja kastikkeita. Makua tuovat monet yrtit, valkosipuli ja hunaja.

Antellin Kreikka-viikollakin listalla tulee olemaan giouvetsin lisäksi ainakin mehevää moussakaa, sekä lammasta. Hyvän ruuan lisäksi tärkeää on mukava yhdessäolo ja ruuasta nauttiminen.

”Kreikassa syödään usein isolla porukalla, perheen ja ystävien kesken. Ruokailu saa venyä, kun kaikilla on mukavaa. Toivottavasti asiakkaammekin saavat Kreikka-viikolla tilaisuuden istahtaa kunnolla nauttimaan hyvästä ruuasta ja seurasta. Haluamme tarjota hieman iloa pimeyden keskelle”, Asmo sanoo.