Saavutettavuustyökalut

Vastuullisuus Antellin hankinnoissa

Julkaistu 27.8.2020

Image for Vastuullisuus Antellin hankinnoissa

Antellin ravintolat ja kahvilat tarjoavat itte tehtyä ruokaa joka arkipäivä ympäri Suomen. Meille ei ole yhdentekevää se, mistä raaka-aineista valmistamme ruokamme – haluamme tuottaa asiakkaillemme herkullista laatua joka päivä.

Antellin hankintastrategia määrittelee, miten ja minkälaisia tuotteita ja raaka-aineita ravintoloihimme ostetaan. Hankintastrategian avulla voimme varmistua hankintaketjujemme eettisyydestä ja vastuullisuudesta. Käyttämiemme tuotteiden jäljitettävyys ja eettisyys on meille tärkeää. Vastuullisessa ostotoiminnassamme suosimme kotimaisia raaka-aineita, suomalaista työtä ja luotettavia kumppaneita.

Varmistetut ja luotettavat toimittajat

Antellilla ei ole maahantuontia tai omaa keskusvarastoa, vaan logistiikka on keskitetty muutamalle huolellisesti valitulle yhteistyökumppanille. Vaadimme toimittajiltamme tuotteiden korkean laadun lisäksi vastuullista hankintaketjua ja tuotantotapaa.

Ostamme kaikki tuontituotteet pääkumppanimme Kespron sekä muiden sopimuskumppaneidemme kautta. Kespron omistava Kesko on valittu maailman vastuullisimmaksi kaupaksi ja sen toiminta on sertifioitua. Jakelukanavien keskittäminen pienentää myös logistiikan hiilijalanjälkeä.

Arvostamme ja haluamme käyttää myös ravintoloiden lähialueella valmistettuja tai kasvatettuja tuotteita ja raaka-aineita. Antellin raaka-aineiden suoratoimittajat ovat suomalaisia yrityksiä, joiden tuotantotilat sijaitsevat Suomessa, joten vaikkapa auditointi on tarvittaessa mahdollista koska tahansa. Alueellisia yhteistyökumppaneitamme ovat esim. vihannes- ja lihatoimittajat tai pienleipomot.

Puhdasta, reilua, rehellistä suomalaista ruokaa

Suosimme keittiöissämme suomalaisia raaka-aineita, jotka on valmistettu, pakattu ja käsitelty Suomessa. Kaikissa Antellin ravintoloissa käytetään 100% suomalaisia vaihtoehtoja mm. seuraavien tuotteiden osalta

  • Naudan- ja sianliha
  • Broileri ja kalkkuna (myös jalosteet)
  • Kananmunat, maito, piimä, voi
  • Muikku, ahven
  • Tuore peruna ja porkkana
  • Puurohiutaleet (kaura, ruis, ohra) ja vehnäjauhot
  • Paikallistoimittajien tuotteet

Emme hyväksy geenimuunneltuja ainesosia tai atsovärejä. Olemme sitoutuneet käyttämään keittiöissämme vastuullisesti pyydettyä kalaa ja noudatamme WWF:n suosituksia. Ruokalistasuunnittelussamme huomioidaan sesonkiajattelu ja satokaudet sekä hävikin minimointi.

Ostotoiminnan kulmakivet

Painotuksena Antellin hankinnoissa on kotimaisuus – arvostamme suomalaisia toimittajia ja suomalaista työtä. Olemme ainoa alalla valtakunnallisesti toimiva kotimainen henkilöstöravintolaketju ja haluamme pitää omilla valinnoillamme suomalaisen alkutuotannon ja elintarviketuotannon elinvoimaisena.

Pitkäikäisenä perheyrityksenä Antell on ehtinyt luoda hyvän kontaktiverkoston sekä kumppanuuteen perustuvan yhteistyön alalla toimivien yritysten kanssa. Yhteistyökumppanimme tuntevat meidän toimintatapamme ja periaatteemme. Tätä arvostaa myös tavarantoimittajien kanssa työskentelevä Antellin ostojohtaja Meivi Pietarinen: ”Yhteistyökumppanimme tukevat niin Antellin vastuullisuustyötä kuin brändimme ja ravintoloidemme toimintaperiaatteita. On ilo tehdä töitä yhteyshenkilöiden kanssa, jotka  tuntevat henkilöstöravintolamaailmaa ja kunnioittavat linjauksiamme esimerkiksi raaka-aineiden alkuperämaan suhteen.”

 

ruokakuvat