Saavutettavuustyökalut

Tuotekehitystä yhteistyössä Huhtamäen kanssa

Julkaistu 28.10.2020

Image for Tuotekehitystä yhteistyössä Huhtamäen kanssa

Antell on tehnyt pitkään yhteistyötä pakkausratkaisuja valmistavan Huhtamäen kanssa. Yhteistyö on jatkunut hyvänä jo vuosia, ja myös vuoropuhelu on kehittynyt hyvin joustavaksi. Hyvänä esimerkkinä tästä on Antellin ja Huhtamäen yhdessä innovoima tuoteratkaisu.

Huhtamäki tuottaa mm. erilaisia tarjoilupakkauksia ruoalle ja juomalle sekä kerta-astioita. Esimerkki yhteistyössä syntyneestä uudenlaisesta tuotteesta on Huhtamäen vasta lanseeraama Combi pack -ruokarasia. Combi packin kehitys sai alkunsa Antellin ravintoloissa havaitusta käytännön ongelmasta: Ruokapakkaukset ja näihin sopivat kannet tuli tilata isoissa myyntierissä.

Erikseen pakattuina ravintolat ovat joutuneet tilaamaan kaksi isoa erillistä myyntierää. Tänä keväänä takeaway-pakkaamisen räjähdysmäisen kasvun vuoksi, ravintoloiden varastotilat ovat täyttyneet pakkauksista ja isot myyntierät on koettu rasitteena myös varastoarvon näkökulmasta.

Arjen kiireessä toisiinsa sopivien purkkien ja kansien tilaaminen on koettu myös hankalaksi ja toisinaan pisteisiin on tilattu väärän kokoisia kansia ja tällöin kumpaakaan tuotetta ei ole voitu hyödyntää pakkaamisessa. Erillisissä myyntierissä purkkeja ja kansia on myös saattanut olla eri määrä. Turhat pakkausmateriaalit muodostavat turhaa rasitetta toiminnalle niin taloudellisesta kuin ekologisesta näkökulmasta katsoen.

Huhtamäen yhteyshenkilö Reijo Kinnula kertoo: ”Olimme käyneet keskustelua ongelmasta Antellin kanssa ja halusin auttaa heitä sen ratkaisemisessa. Vein asiaa meillä eteenpäin, koska tarjoamamme ratkaisu ei ollut Antellin näkökulmasta kustannustehokas. Uutta pakkaustapaa lähdettiin kehittämään Huhtamäellä Antellin tarpeita kuunnellen.”

Huhtamäki on kehittänyt fossiilittomat eli 100 % kasviperäisistä, uusiutuvista materiaaleista valmistetut kartonkipakkaukset kylmän ja kuuman ruoan pakkaamiseen. Rasia ja kannet voidaan kierrättää pakkauskartonkijätteenä. Suunnittelu Combi pack takeaway-pakkausten osalta aloitettiin Antellin kanssa syksyllä 2019 ja keväällä 2020 tuote vihdoin lanseerattiin. Nyt asiakkaat voivat tilata 400 ja 500 ml kuitupohjaiset annosrasiat kansineen 180 ja 120 kpl erissä.

Mukana uuden tuotteen lanseerauksessa on ollut myös Kespro. Tuotepäällikkö Liisa Puhakka kertoo: ”Etsimme asiakkaidemme ongelmiin aktiivisesti ratkaisuja. Tässä on kyseessä mainio parannus, joka helpottaa asiakkaan päivittäistä elämää. Tässä casessa arvostamme myös Huhtamäen muovia vähentävää tuotekehitystä. SUP-direktiivi tulee ohjaamaan takeaway-tuotteiden materiaalivalintoja ja uusiutuvan materiaalin käyttö tuo tähän ekologisen merkityksen.”

Antellin ostojohtaja Meivi Pietarinen iloitsee lopputuloksesta: ”Tämä on loistava esimerkki siitä, miten hyvä yhteistyö tavarantoimittajan kanssa voi konkretisoitua asiakkaan eduksi. Meillä oli käytännön tarve ja ongelma, joka Huhtamäellä ymmärrettiin. Lopputuote auttaa Antellin lisäksi muitakin alan toimijoita, ja kaikki osapuolet säästävät aikaa, rahaa ja luontoa!”