Saavutettavuustyökalut

Etäjuhlien järjestäminen

Julkaistu 11.11.2020

Image for Etäjuhlien järjestäminen

Loppuvuoteen osuu monia tärkeitä juhlia. Olemme tottuneet juhlimaan esimerkiksi itsenäisyyspäivää tai pikkujouluja kaveri- tai työporukalla sekä perheen kesken. Tänä vuonna tilaisuuksien ja juhlien järjestäminen on turvallisuussyistä tiukasti rajoitettua. Erikoislaatuiset ajat vaativat kekseliäisyyttä ja luovuutta – ihmiset tarvitsevat edelleen toisiaan, jopa enemmän kuin aiemmin.

Hieman mielikuvitusta käyttämällä on mahdollista järjestää juhlava tilaisuus myös eristyksissä. Käytämme työssä ja vapaa-ajalla jo sujuvasti erilaisia videopuheluita ja muita etäyhteyksiä, jotka mahdollistavat kokoontumisen myös kepeissä merkeissä.

Järjestä virtuaaliset juhlat!

Internet on pullollaan hyviä niksejä ja ideoita etäjuhlien järjestämiseen. Esim. Kotiliesi  ja Venuu ovat koonneet napakat ideapaketit käytännön ohjeineen. Tärkeintä on yhteisen ajan järjestäminen sekä tietenkin valmistelut, joilla pääset virittäytymään juhlatunnelmaan.

Etäjuhlien pikamuistilista:

Sovi ajankohta & kanava: Kalenterivaraukseen kannattaa merkitä tieto siitä, millä välineellä kokoonnutte. Testaa yhteyksien toimiminen tarvittaessa etukäteen!

Pukeudu & laittaudu: Juhliin valmistautuminen luo aina tunnelmaa, mutta etäbileet antavat tiettyä helpotusta: pue juhlava yläosa mutta vaikkapa pyjaman tai muun mukavan kotiasun alaosa. HUOM! Muista kamera, jos nouset hakemaan lisää ruokaa tai juomaa…!

Koristele & fiilistele: Hyödynnä videopuhelussa ohjelmistoista valmiina löytyviä taustakuvia – näppärä lataa oman virtuaalibiletaustakuvansa 😊 Jos taustakuvan vaihto ei onnistu, ei hätää – perinteiset ilmapallot tai jouluiset somisteet toimivat yhtä hyvin. Kynttilänvalo on tunnelmallinen, mutta kannattaa tarkistaa että valaistus riittää videoyhteyden toiselle puolen saakka!

Ruoka & juoma: Ei juhlaa ilman tarjoiluja! Kotoisat juhlaherkut syntyvät vaikkapa virtuaalisesti yhdessä leipoen. Juhlatarjoilut voit myös hankkia valmiina. Mikäli kyseessä on työpaikan juhla, kannattaa työnantajan huomioida että verottajan mukaan etäpikkujouluja ja muita virtuaalisia virkistystilaisuuksia saa järjestää työyhteisöille verovapaasti! Tällöin tarjottavat voi järjestää tiettyyn paikkaan työntekijöiden noudettavaksi, tai järjestää kotiinkuljetuksen.

Ravintoloistamme voit tilata niin perhejuhlien kun firman bileiden tarjottavat. Henkilökuntamme kertoo mielellään lisää. Valikoima vaihtelee toimipaikoittain, joten suosittelemme että otat yhteyttä lähimpään ravintolaasi! Tiedustelut ja kyselyt voit jättää myös tarjouspyyntölomakkeella.

Ohjelma: Onko joukossa esiintymistaitoisia tai -haluisia muusikoita? Voisiko joku valmistella tietovisan? Erilaisia ohjelmanumeroita voi soveltaen järjestää myös etäbileissä, ja mahdollisuudet laajenevat mikäli käytetään virtuaalihuoneita tai valmiita pelialustoja.

Tärkeintä juhlassa kuin juhlassa on yhteisen ajan viettäminen. Välineestä, ajasta ja paikasta riippumatta tarvitsemme vuorovaikutusta ja tunnetta joukkoon kuulumisesta. Yhteinen mukava hetki tuottaa iloa osallistujien fyysisestä välimatkasta huolimatta.

Mukavaa juhlakautta!