Saavutettavuustyökalut

Tervetuloa, ihana arki!

Julkaistu 16.9.2021

Image for Tervetuloa, ihana arki!

Syksyn tullen palataan taas kiireiseen arkeen, jossa tasapainotellaan työn ja harrastusten välillä. Mietityttää, miten saada ruokahuolto toteutettua sekä ajanhallinnan että ravitsemuksen kannalta optimaalisesti.

Aikaa vievien tai vaikeiden ruokien valmistus tuntuu hankalalta, ja helpot ratkaisut vetävät puoleensa. Saimme kehityspäällikkö Tomi Schulzen Saarioisen  Foodservice-tiimistä kertomaan oman ajatuksensa tämän yhtälön ratkomisesta.

Maku on ykkönen

Ruoan makua arvostetaan enemmän kuin koskaan. Saarioinen on Antellin tavoin perinteinen perheyhtiö, jossa ollaan yli 60 vuotta valmistettu suomalaisten lempiruokia herkullinen maku vahvasti keskiössä. “Nykyään trendit matkustavat vauhdilla maanosasta toiseen ja makua saa ruoassa olla rohkeastikin. Vaikka vaalimmekin klassikoita, niin tulevaisuuden lempiruoat kehitämme aina yhteistyössä kuluttajien ja asiakkaidemme kanssa”, Tomi kertoo.

Entistä enemmän valmiita ratkaisuja

Erilaisten valmiiden ruokaratkaisujen kysyntä on kasvanut ja myös ihan uudenlaista tarvetta on syntynyt esimerkiksi ravintoloissa. Tomi työskentelee ravintola-alan ammattilaisten kanssa ja hän näkee esimerkiksi muutokset toimialassa selkeästi “Uusi normaali pitää sisällään lisääntyneen etätyöskentelyn mikä tulee varmasti jäämään jollain tasolla osaksi yritysten ja työelämän arkea. Ruokapalveluiden tarjoajat hakevat jatkuvasti tähän soveltuvia, toimivia ja asiakkaiden elämää helpottavia ratkaisuja. Tämähän on tärkeää myös kansanterveydellisistä syistä, koska monipuolinen lounasruoka on monille jopa päivän pääateria. Myös meillä ollaan tartuttu haasteeseen ja olemme suunnitelleet erilaisia ratkaisuja ravintolasta mukaan otettavan lounasruokailun tarpeisiin.”

Sesongin raaka-aineet takaavat parhaat maut

Tomi suosii sesonkiajattelua omassa syömisessään: “Alkusyksyn ehdottomat herkut ovat kaali ja sienet. Kaalin osalta ykkösherkkuna ainakin itselläni on kaalikääryleet jotka ovatkin parhaimmillaan ja makeimmillaan juuri nyt uuden sadon kaalista valmistettuna. Myös kaalilaatikko lihalla tai miksei nykyään myös vaihtoehtoisilla proteiinilähteillä höystettynä toimii syksyllä. Kaali muutenkin soveltuu moneen ja on erinomaista vaikkapa lohkoina grillattuna, jos siihen sopivia ilmoja vielä syksyn mittaan saadaan.”

Sienet ovat perinteisesti olleet tarjolla lähinnä niille, jotka itse niitä poimivat. Mukava viime aikojen trendi on ollut villien sienilajien hyödyntämisen lisääntyminen myös valmisruoassa. Sienet ovat täynnä umamia ja nostavat monen ruoan maukkauden ihan eri tasolle.

Kohti talvea mentäessä ja ilmojen vielä kylmetessä höyryävät keitot ovat ylivoimaista ruokaa etenkin kevyempänä lounaana. Keitto toimii erinomaisesti myös mukaan otettavana ruokana, koska se on helppo ja nopea lämmittää itselle sopivana ajankohtana.

Rentoutta suorittamiseen!

Arki on muuttunut useimmille aika kiireiseksi ja uuvuttavaksi. Samaan aikaan valmisruoan taso on noussut huimasti ja hankintareitit muuttuvat kaiken aikaa yhä monipuolisemmiksi. Huipputasoista arkiruokaa voi valmiina ostaa mm. kaupoista, ravintoloista ja monien kotiinkuljetuspalveluiden kautta.

Itse tekemisellekin on aikansa ja paikkansa. Hyvän ruoan valmistaminen ajan kanssa on arjen kiireistä palauttavaa terapiaa parhaimmillaan. Toisaalta kaikkea ei aina tarvitse tehdä alusta loppuun itse ja arkena kokkaamisen fiiliksen voi saada aikaan vaikkapa valmistamalla hyvät lisukkeet valmiiden pyöryköiden kaveriksi.

“Itse pyrin kaiken kiireen keskellä löytämään sopivan balanssin valmiin ja itse valmistetun ruoan syömisen välillä”, summaa Tomi. Jokaisella onkin lupa miettiä, onko alusta saakka itse valmistettua mahdollista täydentää valmiina ostettavissa olevilla tai kotiin tilattavilla ratkaisuilla. Onneksi  hyvä ravitsemus, herkullisuus ja helppous eivät sulje välttämättä nykyään toisiaan pois!

Saarioinen logo