Saavutettavuustyökalut

Ruokaile ravintolassa rauhallisin mielin

Julkaistu 21.9.2021

Image for Ruokaile ravintolassa rauhallisin mielin

Ravintolan tuoteturvallisuus on omavalvontaan liittyvää riskienhallintaa. Elintarvikelaki edellyttää meiltä omavalvontasuunnitelmaa, johon tuoteturvallisuutemme perustuu. Suomessa elintarvikkeiden turvallisuus on yksi tiukimmista lain säätelemistä asioista. Tuoteturvallisuus on sekä yksittäisten tuotteiden tai raaka-aineiden turvallisuutta, mutta myös esimerkiksi hygieenisten toimintatapojen varmistamista.

Hygienia ravintolassa

Korona toi oman vivahteensa julkisissa tiloissa ylläpidettävän hygieniatason vaatimuksiin. Ravintola-alalla ollaan jo vanhastaan totuttu huolehtimaan tilojen ja pintojen siisteydestä, mutta terveysturvallisuusvaatimukset ja -suositukset ovat nykyisin korkeammalla tasolla kuin koskaan. Buffet-ruokailun hygieniaan liittyviä riskejä hallitaan ravintoloissamme esimerkiksi tarjoamalla asiakkaille riittävästi mahdollisuuksia käsihygieniaan, huolehtimalla turvaväleistä ja tihentämällä ottimien vaihtovälejä. Keittiössä puolestaan huolehditaan tarkasti esim. mahdollisten ristikontaminaatioiden ehkäisystä, pintojen riittävästä puhdistuksesta ja elintarvikkeiden asianmukaisesta säilytyksestä. Jokaisella antellilaisella on suuri vastuu turvallisten toimintatapojen ylläpitämisestä.

Mistä ruokasi tulee?

Tuotteiden jäljitettävyysvaatimus tarkoittaa, että raaka-aineen matka alkutuottajalta lautasella saakka on tiedossa. Pakkausmerkinnöistä tulee selvitä tuotteen mahdollisesti sisältämät allergeenit, tuotteen säilytysohjeet ja säilyvyysajat sekä alkuperämaa.

Antellin ostostrategia määrittelee toimintamallimme ja ohjaa hankintoja jokaisessa ravintolassamme. Hankinnat on keskitetty vastuullisesti toimivalle tukkurikumppanille (Kespro) ja muutamalle valikoidulle suoratoimittajalle, jotka ovat suomalaisia yrityksiä, joiden tuotantotilat sijaitsevat Suomessa. Käytämme valtakunnallista, logistisesti tehokasta ja vastuullista  jakeluverkkoa ja kumppaneita.

Painotamme suomalaisten raaka-aineiden käyttöä eri raaka-aineryhmissä. Esimerkiksi ravintoloissamme käytetään ainoastaan 100% suomalaista alkuperää olevia kananmunia, maitotuotteita ja siipikarjan lihaa. Muikku, ahven ja tuoreet juurekset ovat niin ikään aina suomalaista alkuperää. Haluamme tehdä oman osuutemme suomalaisen ruokatuotantoketjun elinvoimaisuuden tukemiseksi. ​

Ruokavaliot ja allergeenit näppärästi sovelluksessa

Meille on erittäin tärkeää, että asiakkaamme voivat asioida meillä turvallisin mielin. Esimerkiksi ruoka-aineallergioihin tai erikoisruokavalioihin liittyvien merkintöjen tulee olla helposti saatavilla. Olemme lanseeranneet asiakkaidemme saataville oman Antell-sovelluksen, joka mahdollistaa ravintoloidemme lounaan tuotetietojen yksityiskohtaisen tarkastelun.

Ravintolakohtaisesta lounaslistanäkymästä pääsee tarkistamaan tarjolla olevien ruokalajien allergeenit, tarkat ainesosaluettelot ja aterian ravintosisällöt. Lisäksi helppokäyttöinen Syö fiksusti -ominaisuus auttaa käyttäjää ymmärtämään omien lounasvalintojen merkityksen tasapainoisen ruokavalion kannalta. Sovellus esittää suuntaa antavan monipuolisen ja helppolukuisen arvion Antellilla nautitun lounasannoksen kalorimäärästä ja ravintoarvoista.

Antell-sovellus ravintolassa

 Antell-sovellus auttaa sinua tekemään fiksuja lounasvalintoja! Lataa puhelimeesi ilmaiseksi sovelluskaupoista ja lisää oma Antell-ravintolasi näkyviin 6-numeroisella tunnisteella!