Saavutettavuustyökalut

Kohtaamisten uusi aika

Julkaistu 15.11.2021

Image for Kohtaamisten uusi aika

Työyhteisöissä palataan jälleen toimipaikoille, ja on aika rakentaa uutta tapaa toimia yhdessä. Miten teillä halutaan tukea yhteisöllisyyttä ja juhlistaa arjen kohtaamisia kasvokkain? Miten voisimme pitää huolta työyhteisöstä etänä ja lähellä?

Palataan yhteisen pöydän ääreen

Saamme jälleen tavata ihmisiä ja kohdata kasvokkain. Yhteisen fiiliksen kehittäminen ja kannatus, yhteiset mukavat hetket. Kahville tai lounaalle lähteminen, kollegan kanssa rupattelu ja kuulumisten vaihto rytmittävät luontaisesti päivää,

Henkilöstön sitoutuminen ja työssä jaksaminen ovat vahvasti linkittyneitä yhteisöllisyyden kokemukseen. Tänä päivänä työntekijät voivat kuulua useampaan kuin yhteen tiimiin tai työskennellä jopa pääosin etänä, eikä yhteisöllisyyden ja yhteenkuuluvaisuuden tunnetta välttämättä synny yhtä luontaisesti kuin aiemmin.

Kohtaamiset vahvistavat työyhteisöä

Työyhteisön ilmapiiriin voi vaikuttaa luomalla mahdollisuuksia kohtaamisiin ja yhteisiin vapaamuotoisiin hengähdyshetkiin. Siinä missä työporukoiden yhteiset etäjumpat tai videoteitse järjestetyt kahvittelut tukivat yhteisöllisyyttä etätyöskentelyssä, on nyt mahdollisuus hyödyntää taas lähityöskentelyn voima työyhteisön kulttuurin ja me-hengen rakentamisessa.

Kauttamme järjestyvät näppärästi esimerkiksi säännölliset toimistoaamiaiset koko tiimille, tai toimistolle järjestettävät iltapäivän energiannostatuspaketit. Kokoontuminen yhdessä virkistää sekä mieltä että kehoa.

Säännöllisellä yhteisellä aamiaishetkellä tai iltapäivän kahvitauolla on tärkeä rooli työhyvinvoinnin ja yhteisöllisyyden tukemisessa. Miltä kuulostaisi vaikkapa henkilöstölle viikoittain tarjolla oleva Tiimitiistain energiaa nostattava välipalakombo, tai kuukausittainen Aamunavaus Antellin tapaan? Ideoidaan yhdessä juuri teidän tiimillenne parhaiten sopivat ratkaisut!