Saavutettavuustyökalut

Markkinoinnin harjoittelijana Antellilla 

Julkaistu 2.12.2021

Image for Markkinoinnin harjoittelijana Antellilla 

Antellilla työskentelee useita työharjoittelijoita eri rooleissa. Tuemme nuorten työelämään siirtymistä tarjoamalla työhöntutustumis-, harjoittelu- ja työpaikkoja. Syksyn 2021 aikana harjoitteluaan suoritti markkinointitiimissä Iina.

Olen kolmannen vuoden liiketalouden opiskelija, pääaineeni on markkinointi ja myynti. Minulla on myös ravintola-alan työkokemusta, josta on ollut paljon hyötyä harjoittelussani. Aloitin työharjoittelun Antellilla syyskuun alussa. Olin vieraillut Oulun Poratien pääkonttorilla kaksi kertaa ennen tätä, ja minulla oli jäänyt erittäin lämmin kuva täällä olevasta työyhteisöstä. Taisin mainitakin harjoittelunohjaajalleni Ninalle ensimmäisen harjoitteluviikon aikana, että en oikein osannut jännittää tänne tulemista.

Ajatuksen harjoittelun suorittamisesta Antellilla sain, kun Nina vieraili viime keväänä luennollamme kertomassa viestinnän kehittäjän työstään. Kiinnostuin hänen työnkuvastaan erityisesti sen monipuolisuuden takia.

Monipuoliset työtehtävät kasvattavat osaamistani

Minulla ei ikinä ole ollut unelma-ammattia tai selvää suuntaa, mitä haluaisin tehdä “isona”. Olenkin aina ollut kateellinen niille, jotka selvästi tietävät, mitä haluavat tehdä työkseen. Tämän harjoittelujakson jälkeen voin kuitenkin sanoa, että markkinoinnin ala tuntuu minulle omalta. Monipuoliset tehtävät, vaihtelevat aikataulut ja vastuun ottaminen sopivat minulle. Koen, että koulusta olen saanut hyvän pohjan, mutta tekemällä olen oppinut parhaiten.

Ennen harjoittelua odotin ja toivoin, että tehtäväni olisivat mahdollisimman monipuoliset ja pääsisin moneen mukaan. Tätä se on todellakin ollut. Olen työskennellyt sekä ulkoisen että Antellin sisäisen viestinnän parissa ja eri työtehtävistäni saisi varmasti kirjoitettua vielä kokonaan oman bloginsa.

Antell-ravintoloita on tällä hetkellä noin 70, joten ajoittain työskentely on ollut melko hektistä. Hektisyyttä ei ole vähentänyt koko ajan muuttuva maailman tilanne. Asiakaspalautejärjestelmän vaihto, messujen järjestely, nettisivujen ja sosiaalisen median päivitys, markkinointimateriaalien tuotanto, yksittäisten ravintoloiden markkinointitarpeissa auttaminen — siinä muutamia tehtäviäni tältä syksyltä.

Ravintola-alan kulisseissa

Vaikka jokainen täällä hallinnossa tekee töitä tosissaan, vallitseva ilmapiiri on rento. Olen ollut erittäin mielissäni siitä, että jokainen päivä on oikeasti ollut erilainen. En ole myöskään aiemmin työskennellyt arkisin ja ollut viikonloppuja vapaalla, vaan edelliset työaikani ovat sijoittuneet myös viikonlopuille. On siis ollut virkistävää olla vapaalla yhtä aikaa muiden kanssa. Aamuihmistä minusta ei kuitenkaan ole vielä tämän harjoittelun aikana kuoriutunut.

Sain harjoittelujaksoni alkaessa hienoisia varoituksia työhuonetovereideni eloisuudesta — heidän esimiehensä käyttää työhuoneestamme nimitystä ”mölyapinaluola”. Tässä kolmen kuukauden aikana olen huomannut, mistä tämä johtuu. Onneksi koen sopivani joukkoon (ja heh – onhan minulla ollut myös etätyömahdollisuus). On ollut mielenkiintoista kuulla ja nähdä markkinoinnin lisäksi myös muiden tukitiimien työskentelyä ja ravintola-alaa toisesta näkökulmasta.

Terkuin Iina