Saavutettavuustyökalut

Hyvän lounasravintolan 10 tärkeintä ominaisuutta

Julkaistu 12.5.2022

Image for Hyvän lounasravintolan 10 tärkeintä ominaisuutta

Viihtyisästä ja hyvin toimivasta henkilöstöravintolasta koituu pelkkää hyvää niin yritykselle kuin työntekijöillekin. Laadukas lounasravintola tuo virkistystä ja helppoutta arkeen.

Kokosimme hyvän työpaikkaravintolan 10 tärkeintä ominaisuutta!

 

1. Perusasiat kuntoon: lounas, aamiainen ja palaverieväät

Arki sujuu, kun perusasiat toimivat. Jokainen meistä tarvitsee hyvän lounaan rytmittämään työpäivän kulkua ja pitämään virettä yllä. Maukas lounas tarjoaa työtehoa lisäävän tauon päivään. 

Hyvä työpaikkaravintola aukeaa jo aikaisin tarjoten mahdollisuuden napata aamupala mukaa menoon tai paikan rauhalliselle aamiaiselle niille, jotka nauttivat sen mieluusti ajan kanssa. Iltapäivällä puolestaan voi vielä poimia palaverieväät työkaverien iloksi tai jotakin hyvää kotiin vietäväksi.

 

2. Viisas lounas vie pitkälle

Lämmin lounas on fiksu suomalainen tapa. Lounastauolla on tutkitusti positiivinen vaikutus vireyteen, työtehoon ja jaksamiseen. Tasapainoisen lounaan ansiosta iltapäivällä ei tule sorruttua naposteluun, ja energiaa riittää vielä työpäivän jälkeisiin menoihin. Lounaan onkin sanottu olevan yksi tärkeimmistä työkykyä ylläpitävistä rutiineista.

Ruokatrendit ja trendiravintolat vaihtuvat, mutta kotimainen, lähellä tuotettu ruoka on aina muodissa. Ihanteellinen ruokavalio löytyy läheltä, ja monien tuttujen ruoka-aineiden terveysvaikutuksista on saatu tieteellistäkin näyttöä.

 

3. Yhteishenki syntyy hyvän ruoan äärellä

Viihtyisässä lounasravintolassa myös mieli lepää. Antellin ravintoloissa tunnelma ja esillepano ovat aina kohdillaan. Yhdessä syöminen hitsaa porukkaa yhteen, ja henkilöstöravintola tarjoaa puitteet spontaaneille kohtaamisille. 

Herkullisen ruoan äärellä näistä saattaa syntyä uusia ideoita yrityksesi hyväksi!

 

4. Tuttu lounaspaikka tuntee asiakkaansa

Jokainen työpaikka on omanlaisensa. Niin on jokainen lounaspaikkakin. Antellin lounasravintoloissa kenties parasta on tunne meidän ravintolasta.

Tuttu henkilökunta tietää, mistä juuri sinun yrityksesi työntekijät pitävät. Joissakin ravintoloissa vannotaan lihapullien nimiin, toisissa nautitaan maailman mauista.

Antell-ravintolassa lounaslistat suunnitellaan juuri sinun yrityksellesi sopiviksi. Suunnittelutyössä huomioimme vuodenajat ja juhlapyhät. Keräämme päivittäin asiakaspalautetta ja seuraamme tarkasti ruokatrendejä.

 

5. Laadukas ravintola on rekrytointivaltti

Hyvässä lounaspaikassa on vetoa. Yrityksen oma ravintola on vetovoimatekijä, joka voi tukea rekrytointia ja pitää ihmiset talossa. Viihtyisä ja laadukas lounasravintola viestii henkilöstölle välittämisestä. Se kertoo, että olet työnantajana kiinnostunut heidän  jaksamisestaan ja hyvinvoinnistaan – sekä sosiaalisesta vastuusta.

Hyvä lounasravintola huomioi erilaiset työnteon tavat ja rytmit. Etätyön yleistyessä on tärkeää, että saatavilla on myös monipuoliset nouto- ja toimitusmahdollisuudet kotiin tai toimistolle.

 

6. Lounaskin voi olla vastuullisuusteko

Me Antellilla suosimme lähellä tuotettuja raaka-aineita ja satokausiajattelua, minimoimme ruokahävikkiä ja panostamme terveellisyyteen. Autamme yritystäsi ja henkilöstöäsi tekemään vastuullisia valintoja lautasella.

Pidetty henkilöstöravintola on tärkeä osa yrityksesi imagoa ja kertoo sidosryhmillesi yrityksesi arvoista.

 

7. Fiksu investointi maksaa itsensä nopeasti takaisin

Henkilöstöravintola on iso investointi, joten sen on oltava kannattava. Kustannussäästöä syntyy, kun yritys keskittyy omaan ydinosaamiseensa ja antaa alan ammattilaisen huolehtia ruokapalveluista.

Oma lounasravintola helpottaa ruokailun järjestämistä ja säästää aikaa. Ruokataukoihin käytetty aika lyhenee ja tuottavaan työhön käytettävä aika lisääntyy, kun työntekijät syövät omassa ravintolassa. Lisäksi kannattaa muistaa, että yritys saa henkilöstön ruokailun tukemisesta myös veroetua.

 

8. Yhteiset tilat tehokäyttöön

Ravintolasta saa paljon irti myös lounasajan ulkopuolella. Antell-henkilöstöravintola hoitaa ammattitaidolla myös tapahtuma- ja kokoustarjoilut, tarjoilee halutessa aamupalaa sekä hoitaa välipalojen ja mukaan otettavan lounasruoan myynnin.

Henkilöstöravintolassa on helppo järjestää tilaisuuksia pikkujouluista läksiäisiin. Viihtyisässä ravintolassa on mukava vastaanottaa vieraita, ja tilat taipuvat myös monenlaiseen työntekoon pitkin päivää.

 

9. Avaa ovet myös naapureille

Henkilöstöravintolan ovet voi avata myös yrityksen ulkopuolisille kävijöille, mikä auttaa kattamaan kustannuksia.  Lounasravintolasta voi kasvaa tuntuva lisätulon lähde, kun sen toimintaa laajennetaan myös muiden kuin oman henkilöstön käyttöön. Sana laadukkaasta lounaasta kiirii nopeasti.

 

10. Hyvä lounaspaikka tukee nykyajan hybridityötä

Etätyön ja erilaisten hybridimallien yleistyessä on tärkeää, että myös lounasravintola mukautuu uusiin tarpeisiin. 

Take away -annokset helpottavat etä- ja lähityöskentelyn rytmittämistä arjessa, jossa tilanteet saattavat muuttua nopeastikin. Mainio lisäpalvelu on myös mahdollisuus tilata lounas suoraan omalle toimistolle joutumatta keskeyttämään työpäivää. Kysy lisää kuljetetuista lounaista omalta asiakasyhteyshenkilöltäsi!