Saavutettavuustyökalut

Hyvinvointia maistuvasta ruoasta – kolme tapaa parantaa päivääsi lounastauolla

Julkaistu 18.1.2023

Image for Hyvinvointia maistuvasta ruoasta – kolme tapaa parantaa päivääsi lounastauolla

Haluatko koostaa lautasellesi monipuolisen ja hyvää tekevän lounaan? Kun puhutaan lounastauosta, on termin jälkimmäinen osa vähintään yhtä oleellinen kuin ensimmäinen. Vatsan täyttäminen maistuvalla ja tasapainoisella ravinnolla on tärkeää, mutta niin on myös tauon pitäminen pitkän työpäivän lomassa.

Alkuvuoden terveysbuumi on juuri oikea hetki kiinnittää huomiota lounasruokailun valintoihin. Lue kolme tapaa, joilla fiksu lounas tekee työpäivästäsi paremman.

1. Päivittäinen lounashetki työkavereiden kanssa keventää myös mieltä

Hyvä lounas ei ole vain lounas. Se on mahdollisuus tehdä työpäivästäsi parempi ja varmistaa fyysisen jaksamisen lisäksi myös hengähdystauko itsellesi ja kollegoillesi.

Antellin ravintoloista saat maistuvan aterian lisäksi tarpeellisen tauon työpäivääsi mieltä rauhoittavassa ympäristössä. Viihtyisään lounasravintolaan meneminen työkavereiden kanssa lisää yhteisöllisyyttä ja työpäivän mielekkyyttä.

Työasioistakin keskusteleminen tuntuu kepeämmältä maukkaan ruoan ääressä. Vai haluatko nimenomaan unohtaa ne hetkeksi? Valinta on sinun – lounaan voi pyhittää myös täysin muusta kuin työasioista keskustelulle.

2. Monipuolinen lounas pitää ruokavalion tasapainoisena

Lounasravintolassa ruokailemalla on helppoa varmistua päivittäisen lounaan monipuolisuudesta. Nauttimalla lounasta Antellin ravintolassa voit aina olla varma, että syömäsi ruoka on terveellistä ja pitkälti kotimaisista raaka-aineista valmistettua.

Tarkastele uteliaasti, mitä kaikkea on tarjolla. Suositusten mukaan perunalla, pastalla tai riisillä sekä lihalla ja kalalla tulisi täyttää vain puolet lautasesta. Ravintoloidemme lounastarjonnasta löytyy aina aitoja makuja myös lautasen loppupuoliskolle. Kasvisten syömisen lisääminen on todella helppoa Antellin salaattipöydästä. Kokeile rohkeasti uusia aineksia salaattiin. Meiltä löydät pähkinöitä, siemeniä ja öljyjä, joilla on helppo tuunata salaattia.

Tasapainoisesti koostettu lounas auttaa jaksamaan pitkälle iltapäivään. Liian raskaasti syöminen voi aiheuttaa väsymystä lounaan jälkeen, mutta toisaalta lämpimän ruoan välistä jättäminen johtaa helposti tarpeettomaan naposteluun.

Pahinta, mitä voit omalle hyvinvoinnillesi tehdä, on jättää syöminen kokonaan väliin. Tarvittaessa voit nauttia Antellin ravintoloissa myös terveellisiä välipaloja.

3. Fiksu valinta lounaalla on kätevä tapa lisätä kasvisruokaa ruokavalioon

Ruokavalion ei tarvitse suinkaan olla joko tai, mutta lounastamalla Antellilla voit kätevästi alkaa ottaa maukkaat kasvisruoat mukaan ruokailutapoihisi. Aloittamalla yhdellä kasvisruokapäivällä viikossa saatat huomata niiden lisääntyvän kuin itsestään.

Lähimmän Antell-ravintolan lounaslistat voit tarkistaa kätevästi verkkosivuiltamme. Voit valita päivittäin vaihtuvan kasvisruoan tai lounassalaatin. Panostamme kotimaisiin raaka-aineisiin. Antellilla käytetään paljon satokauden kasviksia ja juureksia.

Kasvispainotteisella ruokavaliolla on tutkitusti monia terveyshyötyjä, eikä ole mikään uutinen enää tänä päivänä, että me suomalaiset syömme keskimäärin liikaa punaista lihaa. Jos lihan vähentäminen kotikeittiössä tuntuu vaikealta, voit aloittaa kevyempien vaihtoehtojen kokeilun lounasravintolassa.

Lue lisää