Saavutettavuustyökalut

Vastuullisin ja luotettavin yhteistyökumppani sekä maineeltaan henkilöstöravintoloiden paras

Julkaistu 12.6.2023

Image for Vastuullisin ja luotettavin yhteistyökumppani sekä maineeltaan henkilöstöravintoloiden paras

Kesälomien kynnyksellä on hyvä hetki katsahtaa kulunutta puolivuotiskautta taaksepäin. Haluaisin nostaa esille muutaman upean tuloksen, joiden takana on paljon antellilaisten työtä. 

 Vuodenvaihteessa julkaistiin kaksi toimialatutkimusraporttia, joita odotimme jännityksellä. 

 Toimialansa vastuullisin ja luotettavin yhteistyökumppani 

Taloustutkimus Oy:n työelämän päättäjille suunnatussa TEP 2022 -tutkimuksessa Antellia arvioitiin henkilöstöravintoloiden kategoriassa. Iloksemme tulokset olivat kauttaaltaan hyvällä tasolla. Erityisen mieluisaa oli, että ensimmäistä kertaa työelämän päättäjät arvioivat Antellin koko toimialan vastuullisimmaksi yritykseksi. Suomalaisena perheyrityksenä olemme opetelleet kertomaan yrityksemme arvoista, arkisista toimintatavoista ja vastuullisuusteoista niin, että viestit saavuttaisivat asiakkaamme. Aiemmin olemme saaneet palautetta siitä, että pidämme omia periaatteitamme itsestäänselvyytenä emmekä aina ymmärrä kertoa niistä muille. Näyttää siltä, että olemme onnistuneet kertomaan Antellin ponnistuksista vastuullisemman ravintolatoiminnan eteen.   

Vieläkin ylpeämpiä olemme siitä, että Antell arvioitiin TEP 2022 -tutkimuksessa luotettavimmaksi yhteistyökumppaniksi. Meille on kunnia-asia toimia sekä luotettavasti että kokea asiakkuussuhde kumppanuutena, jossa molemmat kehittävät ravintolatoimintaa yhteisten tavoitteiden mukaisesti. Tuntui todella hienolta, että työelämän päättäjät kokivat meidän onnistuneen tässä.  

Samansuuntaisia tuloksia saimme Finfact Oy:n toteuttamassa FACTUM-tutkimuksessa, jossa tavarantoimittajat antoivat palautetta, ei pelkästään henkilöstöravintoloista, vaan koko Foodservice-toimialasta. Antell oli yksi parhaimpia yrityksiä tässä isossa joukossa. Saimme positiivista palautetta mm. vastuullisuudesta, luotettavuudesta, yhteisistä mittareista, yhteistyön syvyydestä ja vuorovaikutteisuudesta. Tulokset heijastavat kumppanuusajatteluamme koko toimintaketjussa.   

Maineeltaan henkilöstöravintoloiden paras ja koko MaRa-toimialan keskiarvoa parempi  

Kesäkuussa saimme T-Media Oy:n Luottamus&Maine 2023 MaRa-alan erikoistutkimuksen tulokset. Tutkimuksessa selvitetään matkailu- ja ravintola-alan yritysten mainetta kansalaisten keskuudessa.   

Saimme huikean tuloksen: Antellin kokonaismaine oli paras tutkimuksessa mukana olleista henkilöstöravintoloista ja ylipäätään koko MaRa-toimialan keskiarvoa parempi. 

Ja yllätys, yllätys: Vastaajien mielestä Antellin suurin vahvuus on vastuullisuus! Muita selkeitä vahvuuksia olivat hintansa arvoiset tuotteet ja palvelut, yrityksen taloudellinen vakaus sekä Antell työpaikkana ja hyvänä työnantajana.  

Mittaamme myös itse asiakastyytyväisyyttä päivittäin

Tänä vuonna olemme saaneet jo kymmeniä tuhansia lounasruokailijoiden arvioita siitä, maistuuko antellilaisten tekemä ruoka heille. Asteikolla 1-5 kaikkien palautteiden keskiarvo on tätä kirjoittaessa 4,36. Asiakaspalvelusta palautteiden keskiarvo on 4,48.  

Maku on yksi arvoistamme ja päivittäisistä mittareistamme.

Nämä tulokset ja palautteet tuntuvat todella hyviltä. Kaikki antellilaiset, noin 300 työntekijää, ovat ammattitaidollaan edesauttaneet näiden tulosten saavuttamista. Kesäloman kynnyksellä haluankin toivottaa upeille työkavereilleni hyvää, ansaittua lomaa.   

Ja tietenkin, mitään tätä ei olisi ilman asiakkaita, joille haluamme kokata itte tehtyä, Suomen maistuvinta lounasruokaa.

Kiitos, että kiritätte meitä kehittämään toimintaamme.

 Tervetuloa syömään! 

 Mari Kähkönen, Antellin kaupallinen johtaja