Saavutettavuustyökalut

Antellilla harjoittelijat on tuttu juttu

Julkaistu 27.5.2024

Image for Antellilla harjoittelijat on tuttu juttu

Harjoittelijoiden ohjaaminen ja yhteistyö eri oppilaitosten kanssa on tuttua meille antellilaisille. Olemme tehneet jo pitkään yhteistyötä muun muassa seuraavien oppilaitosten kanssa: Vantaan ammattiopisto Varia, Turun ammatti-instituutti, Stadin AO, Ammattiopisto Live ja Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnia.

Vantaan Tikkurilassa sijaitsevan Antell Värituvan keittiömestari Kimmo Juslenius on ohjannut viime vuosina useita harjoittelijoita ja työssäoppijoita, joista osa on tullut Antellille Live-säätiön kautta. Ammattiopisto Live on pääkaupunkiseudun suurin ammatillinen erityisoppilaitos, joka tarjoaa erityistä tukea tarvitseville monipuolisia opiskelumahdollisuuksia. Kimmo on työskennellyt Antell Värituvassa reilut kaksi vuotta ja sitä ennen useita vuosia Antellin muissa ravintoloissa.

Perehdytyksellä on väliä

Kimmo auttaa työnsä ohessa mielellään nuoria ihmisiä eteenpäin, eikä lisätyö haittaa häntä yhtään.  Erityisesti hän haluaa tukea niitä harjoittelijoita, joilla on haasteita oppimisessa.

”Parhaimmillaan harjoitteluaika voi olla opiskelijalle tie päästä tienaamaan oma leipänsä, mikä on iso asia, varsinkin jos hänellä on tavallista enemmän haasteita”, Kimmo toteaa. Kaikki antellilaiset ovat ottaneet harjoittelijat aina ymmärtäväisesti vastaan.

”Harjoittelijat tarvitsevat kunnollisen perehdytyksen ja ymmärrystä siitä, etteivät he heti osaa asioita. Kun jaksaa tsempata, harjoittelijat omaksuvat työtehtävänsä pienellä ohjauksella”, pohtii Kimmo.

Kimmo kehuu ja kiittää mielellään harjoittelijoita pienistäkin asioista ja haluaa luoda vapautuneen ilmapiirin. Töitä opetellaan käytännössä pilkkomalla työtehtäviä pienempiin osiin, ja välillä on lepohetkiä. Harjoittelijoiden opettajat käyvät toisinaan seuraamassa työtä ja viipyvät joskus puolikin päivää tekemässä arviointia.

Harjoittelijoiden ohjaaminen on asennekysymys, omia hommia voi vähän organisoida eri tavalla. Hyvä perehdytys edesauttaa harjoittelijoita haltuun ottamaan tehtävänsä nopeammin.

Kimmo suosittelee harjoittelijoita työyhteisöihin

Kimmon mielestä kannattaa tarttua tilaisuuteen, jos ravintolaan tarjotaan harjoittelijaa. Koko Antell Värituvan työyhteisö on ollut mukana positiivisella asenteella. Harjoittelijat työyhteisössä ovat kaikkia kasvattava asia.

Kimmon vinkki harjoittelijoiden ohjaajille on, että kohdelkaa harjoittelijoita niin kuin toivoisitte itseänne kohdeltavan. Hän toivottaa kaikki tervetulleiksi lounaalle Antell Väritupaan, joka on globaalin PPG Tikkurilan henkilöstöravintola Vantaalla. Ravintola löytyy tuotannon tilojen porttien ulkopuolelta, joten sinne voivat kaikki tulla lounastamaan.

Antell Värituvassa työskentelevät Kimmon lisäksi tällä hetkellä ravintolapäällikkö Nina Sihvonen, salivastaava Teija Suhonen, edustustarjoilija Sirkka Härmä ja Tommi Vainio.

Antell on ottanut vastaan Live-säätiön Suomen inhimillisimmät työpaikat -haasteen, jonka myötä sitoudumme vahvistamaan työyhteisömme monimuotoisuutta ja sen toteutumista arjessa. Meillä on pitkä yhteistyö Live-säätiön kanssa.