Referenssit

Yara

Yaralla on Suomessa neljä tuotantolaitosta: Uudessakaupungissa, Harjavallassa, Kokkolassa ja Siilinjärvellä. Vihdissä sijaitsee Yara Suomen Kotkaniemen tutkimusasema, jossa on tehty tutkimus- ja kehitystyötä vuodesta 1961 lähtien.

Yara työllistää Suomessa noin 1300 työntekijää. Siilinjärven tehtailla työskentelee yhteensä noin 700 henkilöä, mukaan lukien noin 350 urakoitsijaa. Tuotanto käynnistyi Siilinjärvellä vuonna 1969. Siilinjärvellä toimii myös Länsi-Euroopan ainoa fosfaattikaivos, joka on Suomen suurin avolouhos.

Kun Siilinjärven tehtaat rakennettiin vuonna 1968, oli nykyinen Yara Suomi Oy vielä valtionyhtiö ja osa Kemiraa. Toiminnan alusta saakka tehtaalla on panostettu turvallisuuden lisäksi myös työntekijöiden hyvinvointiin tarjoamalla laadukasta ja monipuolista ruokaa. Henkilöstö on haluttu mukaan ruokailua koskevaan päätöksentekoon ja siksi tehtaalla toimii henkilöstön edustajien pari kertaa vuodessa kokoontuva ravintolatoimikunta, jossa käydään läpi muun muassa henkilöstöravintolan toiminnasta saatua palautetta sekä sen tarjontaa.

Yhteistyö Antellin kanssa alkoi vuonna 1989. Näihin aikoihin Antell toimi jo Kemiran Oulun tehtaalla ja positiivinen palaute edesauttoi Antellin valikoitumista henkilöstöravintolapalveluiden toimittajaksi myös Siilinjärven toimipaikalle.

Yhteistyö Antellin kanssa on jatkunut, kilpailutuksista huolimatta, jo yli 25 vuotta, eikä Yaran henkilöstö voisi olla tyytyväisempi Antellin ammattitaitoiseen henkilökuntaan. ”Tuntuu, kuin Antellin väki olisi osa meidän omaa henkilökuntaamme”, kertoo Yaran tiedottajana ja työhyvinvoinnin asiantuntijana toimiva Anneli Simonen. Antell vastaa sekä tehtailla toimivasta pääravintolasta että kaivoksella toimivasta jakelukeittiöstä. Tämän lisäksi Antell tuottaa erittäin laadukkaat kokous- ja edustustarjoilut.

Historian saatossa henkilöstöravintolan toimintaa on kehitetty monipuolisesti. Viime vuosina huomiota on kiinnitetty erityisesti ruoan terveellisyyteen ja monipuolisuuteen. Antell on järjestänyt muun muassa erilaisia ravinnon terveellisyyteen liittyviä teemaviikkoja yhteistyössä työterveyshuollon kanssa ja lähes joka päivä on tarjolla myös kevyempi lounasvaihtoehto. Henkilöstöllä on myös mahdollisuus tilata esimerkiksi juhlapyhiksi tuotteita kotiin vietäväksi.

Simosen mukaan yhteistyön sujuvuus lähtee osaavasta ja ammattitaitoisesta ravintolahenkilökunnasta. Yhteistyö erityisesti ravintolapäällikön kanssa täytyy toimia ja asiakkaan täytyy pystyä luottamaan siihen, että homma toimii vaivattomasti ja sovitun mukaisesti. ”Kun yhteistyö on kaikin puolin sujuvaa ja joustavaa, on se myös kustannustehokasta”, Simonen summaa.

Simosen mukaan Antell pitää hyvää huolta asiakassuhteista ja on erityisesti ruoan laadun sekä oman toiminnan kehittämisessä proaktiivinen yhteistyökumppani. Yaralla arvostetaan myös sitä, että henkilöstöravintolassa on lähes 100 % omavalmistusaste. ”Kolmivuorotyö ja tietylle henkilömäärälle mitoitetut tilat asettavat omat rajoituksena, mutta jotenkin Antell onnistuu silti toimittamaan laadukasta ruokaa kilpailukykyiseen hintaan meille ja yhteistyökumppaneillemme.”

”Antellin tavasta toimia näkee selvästi sen, että he tekevät paljon töitä paitsi asiakkaan, myös oman henkilöstönsä hyvinvoinnin eteen. Antellilla on selvästi ymmärretty se, että vain oman, hyvinvoivan henkilöstön kautta on mahdollista tarjota asiakkaalle parasta mahdollista laatua ja palvelua.”

”Antellilla on vahva, kehittävä ote ja toiminnasta näkyy selvästi, että he ovat oman alansa asiantuntijoita.”