Urapolkuja

Nina: “Meidän ravintoloissa korostuu täydellinen läsnäolon taito”

Nina Sihvonen on kokenut ravintolapäällikkö, joka tietää miten luodaan hyvä tiimihenki ja onnistunut asiakaskokemus

Nina Sihvonen

Nina Sihvonen arvostaa Antellin toimintatapoja ja arvoja. Ravintolapäällikkönä hän saa käyttää luovuutta sekä omia kykyjään ja taitojaan tehdäkseen ravintolasta oman näköisensä. 

Ravintolapäällikön tehtävä on rakentaa hyvä tiimihenki

Nina Sihvonen työskentelee ravintolapäällikkönä Antell Femmassa Ruoholahdessa ja Antell Värituvassa Vantaalla. Toimenkuva ravintolapäälliköllä on laaja aina ravintolassa työskentelystä toimistossa hoidettaviin hallinnollisiin tehtäviin. Kaikkea tekemistä kuitenkin ohjaa sama periaate: täydellinen läsnäolon taito.

– Olen sitä mieltä, että asiakas huomaa aina, jos et ole itse tilanteessa mukana. Meidän tiimeissä noudatetaan yhtä, lopulta hyvin yksinkertaista, ohjenuoraa: asiakaspalvelussa ei riitä, että kuulee, vaan täytyy kuunnella. Sama pätee kommunikointiin työkavereiden kanssa.

Nina on aina nauttinut työstä ihmisten parissa. Merkitystä päivittäiseen työhön tuo sitoutunut ja yhteenhitsautunut tiimi. Hyvällä porukalla haastavatkaan tilanteet eivät tunnu ongelmilta, vaan tilanteeseen kuin tilanteeseen löytyy yhdessä ratkaisu.

“Haastavatkaan tilanteet eivät tunnu ongelmilta, kun työyhteisö on toisiinsa sitoutuneita.”

Ravintolapäällikön täytyy olla luotettava esihenkilö työntekijöilleen

Ninalla on pitkä kokemus ravintola-alalta ja hän on työskennellyt ravintolapäällikkönä useassa eri yrityksessä. Toimintatavoissa hän on vuosien varrella nähnyt valtavia eroja. Antellilla ravintolapäällikön työssä korostuu esimerkillä johtaminen ja ponnistukset hyvinvoivan työyhteisön rakentamiseen.

– Se on selvää, että maailma on täynnä erilaisia johtamistyylejä. Minulle on aikoinaan huudettu päin naamaa ja silloin päätin, että minusta ei ikinä tule sen tyylistä johtajaa.

Hyvinvoivan työyhteisön luomisessa Nina korostaa kaikkien samanarvoisuutta. Hän näkee, että jokaista pitää kunnioittaa tasavertaisesti ja jokaisen työ on kokonaisuuden kannalta yhtä tärkeää.

– Täytyy ymmärtää jokaisen yksilön heikkoudet ja vahvuudet. Kommunikoimalla avoimesti tiimin kanssa jokaiselle löydetään oikea paikka. Ja jos jollakin on vaikeaa, menen näyttämään miten homma tehdään tai järjestän lisäkoulutusta.

Ninan tiimeissä työskentelee ihmisiä monista eri lähtökohdista. Antell tarjoaakin ponnahduslaudan työelämään esimerkiksi monille erityistukea tarvitseville.

“Työyhteisössämme ei ole kynnystä ottaa yhteyttä esihenkilöön.”

Hyvä tiimihenki vetää tekijöitä puoleensa

Nina tietää, kuinka hyvä tiimi rakennetaan kovankin paineen alla. Hänen johtamansa ravintolat palvelevat satoja ihmisiä päivässä ja tiimin työskentelyn täytyy olla yhteenhitsattu, jotta asiakkaalle välittyy paras mahdollinen kokemus Antell-ravintolasta.

Päivittäisessä työssään Nina korostaa tiimeilleen hereillä oloa ja kykyä reagoida. Hänen mukaansa ravintolassa ei ole vain yhtä oikeaa tapaa työskennellä. Jokaiselle työntekijälle luodaan yhdessä keskustellen parhaat edellytykset onnistua työssään. Stressitilanteet on helppoa hoitaa yhdessä, kun työyhteisö on työhön ja toisiinsa sitoutuneita.

– Meillä työssä jaksamisen ja työhyvinvoinnin kannalta äärimmäisen tärkeää on se, että huumori on mukana työyhteisössä. Meillä on ollut kesätyöntekijöitä ja extraajia, joista moni haluaisi tulla takaisin työilmapiirin takia. Me tehdään oikeasti yhdessä tätä hommaa.

Esihenkilönä Nina saa työyhteisöstä apua myös itselleen. Asiat ratkaistaan yhdessä Antellin henkilökunnan kanssa. Antellilla yhteydenpito toimii molempiin suuntiin. Tukitiimi pysyy perillä ravintolan kuulumisista ja tarjoaa apuaan henkilökunnalle.

– Minulla ei ole mikään kynnys ottaa yhteyttä esihenkilööni, jos tarvitsen johonkin vahvistusta tai ratkaisua. Tukitiimi auttaa meitä työssämme. Aina ei ole samanlainen näkemys, mutta ymmärrys löytyy.

“Jokaisen työ on kokonaisuuden kannalta tärkeää.”