Urapolkuja

Piia: “Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty”

Hyvällä suunnittelulla ja yhteisten tavoitteiden eteen työskentelemällä luodaan toimiva työilmapiiri

Laaja ymmärrys lounasravintolan vaatimuksista näkyy Piia Eliassonin luotsaamassa Antell Kuohussa. Virheettömän asiakaskokemuksen eteen tehdään paljon näkymätöntä taustatyötä.

Hyvän ravintolan tunnistaa hyvästä henkilökunnasta

Pitäjänmäen Antell Kuohulla oli loppuvuodesta 2021 uusi alku edessään, kun se jälleen avattiin koronan aiheuttaman yli puolen vuoden kiinniolon jälkeen. Antell Kuohulla on keskeinen rooli samassa kiinteistössä Hartwallin ja Airbusin pääkonttoreiden luottoravintolana.

Ravintolapäällikkö Piia Eliasson tiimeineen siirtyi tuomaan päivittäin yli kahtasataa lounastajaa palvelevan ravintolan takaisin jaloilleen. Piialla ja hänen kollegoillaan on yhteenlaskettuna yli viisikymmentä vuotta kokemusta ravintola-alalta.

”Olemme tiimini kanssa aina kaksi askelta edellä”

– Työ lounasravintolassa on usein hektistä, mutta tutun porukan kanssa on saatu homma rullaamaan. Kassalla on mukava huomata, miten vakioasiakkaat moikkailevat jo kaukaa saapuessaan lounaalle.

Neljän lapsen taloudessa Piia on tottunut pitämään silmät myös selässään, mikä auttaa häntä olemaan jatkuvasti ajan tasalla ravintolan tapahtumista. Asiakkaatkin ovat huomanneet ravintola-alan konkarin varmat otteet laadukkaan palvelun varmistamiseksi.

– Olemme tiimini kanssa saaneet kehuja siitä, kuinka tunnumme olevat aina kaksi askelta edellä. Ravintolamme on aina siisti ja kaikkien asiakkaiden tarpeet otetaan huomioon.

Antell Kuohusta saa lounaan, edustustilaisuudet ja ammattimaisen palvelun

Piialla voisi hyvin kuvitella olevan useampi käsipari tai enemmän tunteja päivässä käytössään, kun meillä muilla. Hänen roolinsa sisältää hengästyttävän määrän hoidettavia vastuita. Ennen lounaan päätymistä asiakkaiden lautasille on se täytynyt suunnitella, valmistella ja hoitaa esimerkiksi raaka-ainetilaukset. Usein Piia palvelee itsekin asiakkaita myös kassalla.

”On mukavaa, kun asiakkaat moikkaavat jo kaukaa tullessaan syömään”

Antell Kuohulla on lounaan lisäksi tärkeä rooli asiakasyritysten edustustilaisuuksissa. Piian vastuulla on kaikkiaan yhdeksän kokoustilaa ja yksi saunatila, joihin voidaan järjestää kahvituksia tai lämmintä ruokaa.

Kaiken tämän lisäksi hän perehdyttää uusia työntekijöitä ja toimii ravintolapäällikkönä myös elokuussa avatussa Antell Valimo 1 -lounaskahvilassa. 13-vuotiaasta saakka töitä tehneelle Pialle multitaskaaminen on kuin toinen luonto.

– Tekemistä riittää, mutta olemme saamassa vahvistusta piakkoin. Kun pääsen keskittymään hallinnolliseen puoleen, tavoitteeni on hyvällä suunnittelulla keventää kaikkien työtaakkaa. Kiireisinä päivinä työkavereiden kannustaminen on hyvän työyhteisön kulmakivi.

Töissä kaverina on tekoäly ja vapaa-ajalla hevonen

Piialla on aina ollut avarakatseinen mieli ravintola-alan kehittämistä kohtaan. Vuoden 2022 ajan Antell Kuohussa on ollut testattavana tekoäly, joka auttaa ruokahävikin vähentämisessä ja monipuolisten ruokalistojen tekemisessä.

Piia on ollut tyytyväinen saamaansa apuun ruokalistojen suhteen, mutta huomannut, että on ihmisten käyttäytymiseen liittyviä asioita, joita tekoäly ei vielä osaa ottaa huomioon. Näissä tilanteissa ymmärrys lounasravintolan toiminnasta korostuu.

– Yksi päivä tajusin, että emme voi syöttää ohjelmaan yhtä ja samaa annosmäärää, sillä kaikki ihmisten eivät syö samoja määriä. Muutimme tapaamme syöttää tiedot ohjelmaan, jotta saimme todenmukaisempaa tietoa ulos ruokamme menekistä.

Työn tuomalle hektisyydelle Pia löytää tasapainon hevosurheilun parista. Tallilla hän pääsee viikoittain tapaamaan Power Pointin, joka on yli 20-vuotias lämminverinen. Power Pointin kanssa hän ei enää kaipaa muiden ihmisten seuraa. Hevosen kanssa luonnossa ratsastaen kaikki muu unohtuu ja akut latautuu.

– Power Pointia voisi kuvailla sellaiseksi vekkulikekkuliksi. Ihanan kiltti hevonen. Tietyissä piireissä tätä harrastusta kutsutaan myös turpaterapiaksi, Pia kertoo nauraen.