Urapolkuja

Tiina: “Työn ja perheen tasapainoinen yhdistäminen on tärkeää”

Työ ja perhe-elämä on helppo yhdistää Antellilla

Antell uratarinat Tiina Vilmusenaho

Antellilla vuoropäällikkönä työskentelevä Tiina Vilmusenaho arvostaa hyvää yhteishenkeä sekä yrityksen panostuksia työntekijöiden hyvinvointiin ja kehittymiseen.

Tiina vaalii työpaikan ihmissuhteita

Antell on näytellyt suurta roolia Tiinan lähes kahden vuosikymmenen mittaisella uralla. Nykyisin Tiina työskentelee vuoropäällikkönä Antell Poratien ravintolassa Oulun Höyhtyällä. Poratiellä pyöritetään lounasravintolan lisäksi Antellin hallinnollista toimintaa.

Työn ja perhe-elämän tasapainottamisella on Tiinalle suuri merkitys. Oman perheen lisäksi myös työpaikan hyvät ihmissuhteet ovat merkittävä osa elämää, ja ehkä juuri siksi hän on viihtynyt Antellin leivissä jo pitkään.

Aamulla töihin tullessa on kuin tulisi toisen perheen luokse.

– Meillä on paljon pitkäaikaisia työntekijöitä talossa. Aamulla töihin tullessa on kuin tulisi toisen perheen luokse. Työpaikallamme on hyvä yhteishenki, Tiina sanoo.

Tunnolliselle työntekijälle on aina kysyntää

Antell hakee jatkuvasti osaavia ravintola-alan ammattilaisia ravintoloihin ympäri Suomen. Työnantajana Antell panostaa erityisesti työntekijän mahdollisuuksiin kehittyä omissa työtehtävissään.

Tiina siirtyi aikanaan Antellille työskenneltyään pitkään päiväkodin keittiössä ja vietettyään välissä kolmen vuoden vanhempainvapaan. Toive uudesta alusta työelämässä johdatti Tiinan tuolloin ravintolamaailmaan.

– Tein Poratiellä ensin puolen vuoden kokeilujakson, jonka jälkeen päällikkö kysyi vakituisiin töihin. Tällä tiellä on nyt menty kymmenen vuotta.

Meillä on töissä lämmin tunnelma.

Tiina tuntee olonsa kotoisaksi pitkäaikaisella työpaikallaan, sillä asiakkaatkin ovat oppineet tuntemaan hänet. Työn mielekkyyttä Tiinalle lisäävät myös toimenkuvan monipuolisuus ja ammatillinen kehittyminen.

– Meillä on hyvä vakituinen asiakaskunta, joka nauttii tarjoamastamme lounaasta. Pidän siitä, kuinka asiakkaat puhuttelevat minuakin ihan etunimellä. Meillä on töissä varsin lämmin tunnelma.

Arki tasapainottaa työntekoa

Viime vuosina Tiinan perheen koti on ollut unelmien omakotitalo Oulun naapurikunnassa Lumijoella. Töiden jälkeen kotona odottaa iso piha puutarhoineen ja rentouttava merenrantamiljöö.

Työn ja perheen tasapainoinen yhdistäminen on tärkeää.

Pitkään kaupungissa asunut Tiina nauttii kotona miehensä ja kolmen lapsensa kanssa luonnon läheisyydestä. Työmatkan pidentyminen ei Tiinaa haittaa, sillä ajon aikana ehtii aamuisin valmistautua rauhassa työpäivään ja kotiin ajaessa ajatukset pääsevät siirtymään työasioista kotona odottaviin askareisiin.

– Enpä olisi arvannut, että puutarhassa viherpeukalointi veisi minut niin mukanaan, Tiina hymyilee.